Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

LED-lampor speciellt anpassade för kök och badrum

När det kommer till belysning så är det en djungel. Ska man till exempel välja belysning till hemmet så gäller det att först fundera över vad man vill ha belysningen till. Olika typer utav ljus krävs nämligen vid olika typer utav aktiviteter.

Om man till exempel ska ha belysning i köket så vill man förmodligen laga mat i skarpt ljus som möjliggör att man tydligt kan se ifall det är något fel på livsmedel eller liknande. När man äter så är det dock helt andra kriterier som gäller, då är det främst en mer mysig och stämningsfull belysning som passar bäst.

När man har bestämt sig för vilken typ utav ljus som man vill använda så finns det en hel uppsjö av ljuskällor att välja bland. Det finns LED-belysning och LED-lampor samt mer traditionella glödlampor med viss miljöklassificering.

LED-lampor har dock väldigt stora fördelar jämfört med den klassiska glödlampan och LED-belysning är därmed det som man bör välja att använda då det kommer till vad man ska ha för belysning i sitt hem. LED står för light emitting dioide och är en typ utav ljussättningsteknik som är betydligt mer modern än vad den klassiska glödlampan är.

De första LED-lampor som kunde förmedla ett fullt synligt ljusspektrum utvecklades inte förräns år 1962. En väldigt stor fördel med LED-belysning är effektiviteten, den drar betydligt mycket mindre ström än vad en traditionell glödlampa gör, att den samtidigt lyser starkare per kilowatt el den förbrukar är givetvis också ett väldigt stort plus.

En annan fördel är tåligheten. Till exempel Stella LED-spot är nämligen monterade på ett väldigt kompakt sätt och därmed så är hela konstruktionen betydligt mycket mer tålig än vad exempelvis en glödlampa är.

De flesta LED-lampor klarar att man tappar dem i golvet. LED-teknikens fördelar används dock inte bara i hem runt om i landet, som vanligt så har industrin tidigt nappat på teknikens fördelar och LED-belysning blev tidigt väldigt vanligt i elektronisk utrustning som statuslampor som indikerar huruvida en produkt är på eller inte.

Det smidigare formatet gör att man kan använda LED-lampor på väldigt små produkter. Ett annat användningsområde för LED-belysning är att man kan skapa informationstavlor, man monterar då alla LED-lampor på en tavla och via en dator som kommunicerar med ett chip på tavlan så styr man vilka LED-lampor som ska vara tända och i vilken ordning tändandet ska ske, detta möjliggör att man kan få fram text och bild och är ett väldigt praktiskt sätt att förmedla kortare budskap på.

13 Sep 2012