Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Liftutbildning – ett krav i många jobb

Säkerheten är a och o på arbetsplatser av mer tekniskt slag där det händer mycket. På lager, bilverkstäder och i en rad andra verksamheter använder man liftar och annan hydraulisk utrustning dagligen i det löpande arbetet.

Det kan dock vara synnerligen farligt att använda den typen av utrustning om säkerheten brister. Ett avgörande steg för att uppnå en god säkerhetsnivå är utbildning, i det här fallet liftutbildning.

 

Viktigt med rätt kunskaper

Många tycker sannolikt att en liftutbildning är onödig, ett slöseri med tid och pengar. Visst, att sköta en lift är i regel inte särskilt svårt. Men på arbetsplatser där tempot är högt, vilket det ofta är, där många saker händer på en och samma gång och personalen har mycket att göra finns alltid en risk för att olyckor inträffar. Det räcker med att någon gör ett litet misstag i en pressad situation för att olyckan ska vara framme, något som mycket väl kan få tragiska följder.

Därför rekommenderas starkt att all personal som ska sköta industriliftar, gaffeltruckar och liknande lyftutrustning genomgår en kvalificerad liftutbildning. På sätt blir alla tryggare. Och medarbetare som känner sig trygga och slipper gå runt och oroa sig för att någon ska begå ett ödesdigert misstag jobbar i allmänhet bättre.

Meriterande utbildning

En liftutbildning är också meriterande för dig som söker jobb. Har du erfarenhet av arbete med den här typen av utrustning och dessutom genomgått en kvalificerad liftutbildning öppnar sig en rad möjligheter. I de allra flesta fall krävs att den som ska arbeta med liftar och andra rörliga arbetsplattformar har dokumenterade kunskaper, både teoretiska och praktiska.

Liftutbildning ofta ett krav

En stor rad företag erbjuder idag liftutbildning. Så gott som alla är av utomordentligt hög klass då de är utformade efter Arbetsmiljöverkets krav och regelverk. Letar du en liftutbildning kan du samtidigt ta en utbildning i säkra lyft som gör arbetet säkrare helt enkelt.

3 Oct 2013