Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Löpning med ett sportarmband till iPhone

Det råder löparfeber i Sverige för närvarande. Allt fler upptäcker löpningens alla positiva effekter och hur lättillgänglig motionsformen är. I takt med den ökande populariteten dyker nya hjälpmedel och prylar upp på marknaden för oss löpare.

Armband till mobiltelefoner är troligtvis den hetaste prylen för löpare just nu. Ett sportarmband är en smart lösning för att göra det möjligt att ta med sin smartphone under träningspasset utan att den är i vägen men ändå åtkomlig under tiden man springer.

Nya smartphone-modeller som exempelvis iPhone 5 och Samsung Galaxy S3 är relativt stora och lämpar sig därför inte att ha i en jackficka eller i byxfickan när man springer. Speciellt på sommaren när man vill ha så minimalt med kläder som möjligt under träningspasset så blir behovet av ett armband till mobilen extra stort.

Löparappar som träningshjälpmedel

Till iPhone, Samsung och de flesta moderna mobiltelefoner finns det bra appar som man kan dra nytta av när man tränar. Speciellt till löpning så finns numera ett stort utbud av speciella löparappar. Apparna utnyttjar GPS-funktionen som finns i telefonen, det gör att man har samma funktionalitet i sin mobiltelefon som i löparklockor som exempelvis Garmin GPS-klockor.

Andra bra funktioner som träningsapparna kan visa är kaloriförbrukning och olika program för exempelvis viktnedgång.

Med ett sportarmband till Iphone 5 och en löparapp så har man tillgång till fart och distans under träningspasset. I efterhand kan man se hela rutten man har sprungit och få ut tempot man höll och farter för de olika kilometerpasseringarna.

Sportarmbandet gör även att man smidigt kan lyssna på musik under tiden man springer. Man vill gärna undvika att sladden till hörlurarna är i vägen vilket inte är något problem då mobilen sitter på överarmen. Även utrustning och program för att mäta puls finns att köpa till iPhonen.

Utnyttjar man alla de funktioner som finns tillgängliga i sin telefon kommer utrustning som speciella GPS-klockor, pulsklockor och annan teknisk utrustning att vara överflödig. Det blir smidigare att investera i ett sportarmband och ha alla funktioner samlade på armen när man tränar.

1 Apr 2013