Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Lösningar för hallen

Att inreda en hall på ett bra och funktionellt sätt kräver en viss eftertanke - särskilt om man är många i familjen, ofta har besökare eller om man har en väldigt liten hall. Just hallen är ett problem i många nybyggda lägenheter - för att dra upp storleken på kök, vardagsrum och sovrum har man i många fall dragit ner på hallens yta. Om du liksom jag bor i en sådan lägenhet är bra hallinredning och förvaringslösningar superviktigt.

I hallen hänger både ni som bor i lägenheten och era gäster som besöker den av er alla ytterkläder. Särskilt vintertid när vi har tjocka jackor, mössor, vantar och barnen har vinteroveraller och thermobyxor så blir det lätt en vansinnig mängd kläder som behöver förvaras. Ett tips är förstås att förvara kläder i garderober och jackor och andra kläder som är off season behöver ju inte ens förvaras i hallen utan kan flyttas till sovrummets garderober eller klädkammaren om det finns bättre med utrymme där. Så steg ett är förmodligen att bara ha en jacka eller vinteroverall och ett par skor framme i hallen per person.

Jackor är annars ganska självklara - man hänger upp dem på galgar om man har en hatthylla - alternativt vanliga klädhängare och krokar om man har det. Lite jobbigare är det med förvaring av vantar, mössor, halsdukar, sjalar och andra accessoarer. Här behövs smarta hallmöbler som kan förvara dem. En byrå kan fungera bra om man har plats på det. Ovanpå byrån finns ofta plats för korgar där man kan lägga sina nycklar, mobiler, laddare, plånböcker och annat man behöver ha koll på så att man snabbt hittar grejerna när man ska iväg. Får man inte plats med en byrå så finns andra hallmöbler man kan överväga. Kanske en vägghylla med korgar för förvaring av accessoarer och småprylar? Eller en sittbänk med inbyggd förvaring? Några korgar eller plastbackar ovanpå hatthyllan? Ett väggskåp?

En sak jag absolut vill rekommendera om du ska inreda din hall är en genomtänkt förvaring för nycklar. Har man en bra och fast plats där nycklarna alltid ska ligga så vet man alltid var man har dem när man ska iväg. Detta kan spara mycket tid på morgonen. Det kan handla om ett riktigt nyckelskåp eller några krokar som enbart används för nycklar. Det kan också vara en liten korg eller skål på en hylla eller byrå eller någon annan bra förvaringslösning - bara man vet var man har dem.

En hallspegel tycker jag är helt nödvändig att ha i en hall - annars kommer både de som bor i lägenheten och gästerna sannolikt behöva gå in med skorna för den där sista kollen av kläderna, frisyren eller sminket. Om du har en väldigt liten hall där du verkligen inte har någon väggyta eller golvyta fri kan du i värsta fall fästa en lätt spegel på ytterdörren - det finns speglar särskilt avsedda för detta och de kan ofta även köpas online.

En välstädad hall med snygg hallinredning och funktionella förvaringslösningar är det perfekta första intrycket när en besökare kommer hem till dig för allra första gången. Hallen vittnar om ditt ordningssinne och om hallen är inbjudande kommer dina gäster förmodligen känna sig välkomna och gärna komma tillbaka igen.

Var därför noga när du väljer ut dina hallmöbler och andra förvaringslösningar till din hall, planera förvaringen för varje typ av klädesplagg och andra prylar man kan vilja lägga ifrån sig. Investera i en bra belysning med snygga lampor, särskilt om din hall inte har så mycket naturligt ljus utifrån.

Om du gillar att handla på nätet så hittar du ett stort sortiment av hallinredning och riktigt snygga hallmöbler här.

8 Feb 2014