Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Luftrenare och husdjur

Det är många allergiker som gärna skulle vilja ha ett husdjur men måste avstå för att inte få besvär. Det finns raser som fungerar bättre än andra för en del allergiker, bland annat renrasig Sibirsik katt. Många som inte är uttalade allergiker kan även dem få besvär av olika husdjur. Förutom att man städar ofta och undviker allt vad damm heter så kan man förbättra läget med en luftrenare.

Luftrenare finns i en hel del olika utföranden. Vilket man väljer beror dels på vad man vill rena luften från. Det vanligaste är att man vill få bort partiklar i luften då partiklarna är bärare av bakterier, virus mm.

Den enklaste tekniken är en luftrenare med ett effektivt filter. Ett effektivt filter är det så kallade Hepafiltret som även renar luften från mycket små partiklar. En annan vanlig teknik är ett aggregat som skickar ut negativa joner i luften.

De negativa jonerna drar till sig föroreningar och när luften passerar luftrenaren så filtreras luften och de negativa jonerna med de oönskade ämnena tas om hand på ett enkelt och skonsamt sätt. Det finns luftrenare som kombinerar effektivt filter med en jonisator (producerar negativa joner).

En del luftrenare måste man byta filter på och andra räcker det med att spola rent med vatten. Om man även vill ta bort lukt så skall luftrenaren ha teknik för ozon. Ozon är effektivt för att ta bort dålig lukt.

Växter fungerar som effektiva luftrenare. Att ha gott om gröna växter hjälper att samla in partiklar som svävar fritt i luften. Partiklarna i luften fastnar på växterna som man då regelbundet kan damma av med en fuktig trasa.

Att inte ha för mycket textilier är också en viktig del för att det inte skall bli så mycket fritt svävande partiklar i luften.

Ett annat råd är att skaffa en så effektiv dammsugare som möjligt. Effektiviteten skall då riktas till själva filtret så att inte små partiklar kommer ut ur dammsugaren.

För den som tänker installera en luftvärmepump kan det vara ett bra tillfälle att skaffa en sådan som även har funktion för luftrening. Den teknik som används här är jonisator. De senare modellerna har också en sensor som känner av om det är mycket partiklar i luften och startar då automatiskt funktionen för luftrenare.

Den här artikeln vill bara peka på vad som man kan göra för att enkelt och till låga kostnader rena luften. Om det är lämpligt att skaffa husdjur om man är allergiker bör man rådgöra med specialister inom området.

6 May 2012