Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Mäklararvode

Mäklararvode, eller mäklarprovision som det också kallas, är helt enkelt den summa pengar en mäklar tar för att sälja din bostad. Denna summa ska täcka alla de kostnader mäklaren har, och även ge en vinst för företaget. Ska du sälja en bostad är det viktigt att ha koll på de olika kostnader som kan uppstå och då mäklararvodet ofta är en stor del så är det av högsta vikt att man kollar upp vad det kostar, och vad man faktiskt får för kostnaden. 

Hur kan de vara så olika?

Det kan skilja en hel del mellan de olika mäklarprovisioner du finner och att de ser olika ut beror på en mängd saker. En helt ny mäklare tar i regel lägre betalt och en som har ett gott rykte, och många års erfarenhet kan ta mer betalt. det är givetvis helt och hållet upp till dig att välja mellan en lägre kostnad, eller en högre där du vet att du får en mäklare som är mer rutinerad. Fördelen med att välja en med lägre arvode gör att du får mer pengar vid en försäljning. Men väljer du en erfaren kan denna eventuellt höja priset på bostaden istället, vilket då skulle ge en bättre förtjänst. Vad är då rimligt att betala i mäklarprovision? Räkna med cirka 50 000 kronor för en bostad som säljs för 1 - 2 miljoner. För att få bästa möjliga urval rekommenderar vi att man alltid begär in offerter från ett flertal mäklare, för att bilda sig en uppfattning om kostnaden i just din kommun. 

28 Jan 2019