Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Måla eller tapetsera om

Att renovera hemma är nåt som gör att hemmet känns nytt och fräscht. Det finns otroligt många olika variationer på renoveringar man kan göra för att både höja känslan åt sig själv eller vid en eventuell försäljning.

Att måla väggar går snabbt och resultatet kan bli otroligt bra om tapeten man målar på sitter ordentligt. Man kan även avancera lite inom målning på väggar genom att riva bort gamla tapetskarver och spackla för att till sist måla vilket ger ännu bättre resultat utan några tapetskarver som syns.

Samma gäller vid tapetsering, fast där bör man riva bort skarver och spackla för att till sist sätta upp nya tapeter för att få bästa resultat. River man inte bort skarver kan dom synas igenom den nya tapeten vilket kommer ge en mer amatörmässig look.

I samband med tapetsering brukar man även måla taket innan så att det är fräscht och snyggt.

Prismässigt, när man pratar om material kostnad, så landar summan på ungefär samma. Skiljer ofta lite grann beroende på vilken tapet man väljer. Givetvis beror det även på vart man handlar.

Ett snittpris och baserat på "standard sovrum" hamnar kring 7000:- inklusive moms, material, arbete med avdraget rotavdrag. Beräknat på målat tak och tapeter på vägg. Tapeter som är med i beräkningen är borosans standard som de flesta yrkesbutiker har i lager.

Tidsmässigt så går det snabbare att bara måla på tapeten i stället för att sätta nya tapeter.

Om du funderar på att anlita en målare till att utföra en tapetsering eller målning hemma hos dig så passa på under vintertid då sommrarna oftast är fullbokade med fasadmålning för hela slanten.

Har du inte tid att vänta tills vinterhalvåret så får du garanterat ringa runt till en hel del firmor innan du hittar nån som har tid över.

Ett annat tips är att skicka in en offertförfrågan till nån av dessa tjänster så som servicefinder så kan det kanske dyka upp något.

 

24 Jan 2013