Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Många fördelar med efh

Alltfler företag inser nu fördelarna med elektronisk fakturahantering (efh). Att så sker är inte särskilt överraskande, mer märkligt är att tekniken inte fått genomslag långt tidigare.

Både privatpersoner och företag är ju egentligen redan från början fullt medvetna om vikten av sund fakturahantering. Privatpersoner som inte sköter betalningen av räkningar och fakturor får nämligen problem så fort som påminnelseavgifter, inkassokrav och slutligen betalningsanmärkningar börjar droppa in, något som gör livet betydligt svårare. På företag kan en ostrukturerad eller direkt obefintlig fakturahantering bli ödesdiger för verksamhetens överlevnad. Ganska starka argument för att gå över till det betydligt säkrare alternativet efh med andra ord, här är några skäl till:

A) Manuell hantering av fakturor är ett tidskrävande och tråkigt arbete. Risken för misstag som att viktiga fakturor glöms bort och blir liggande eller rentav försvinner helt ökar, vilket självklart aldrig är bra. Med hjälp av efh kan du eliminera den här problematiken fullständigt och samtidigt spara mycket tid. Personalen som tvingas lägga stora delar av sin arbetstid på bergen av pappersfakturor blir i regel själaglada av att slippa de mördande tråkiga uppgifterna som kanske inte ens ingår i deras arbetsbeskrivning.

B) Spara pengar. Manuell hantering av fakturor kräver som bekant omfattande resurser i form av företagets pengar och personalens tid. Bara arbetet att spåra och rätta till felaktiga eller borttappade fakturor är kostsamt. Dessutom försämras relationer med leverantör och samarbetspartners som inte får sina pengar i tid. En annan möjlig följd är att företaget betalar samma faktura fler gånger eller att de betalar för mycket. Med EFH slipper du alla de här orosmomenten.

C) Planering och budgetering. Har man inte koll på sina nuvarande och kommande utgifter blir det också svårt att planera för framtiden. De flesta leverantörer av system för efh erbjuder smidiga och lätthanterade applikationer, där du snabbt och enkelt kan spåra gamla fakturor och uppgifter, något som gör det lättare att ta fram och analysera viktig information. Kanske visar det sig att någon av företagets leverantörer är onödigt dyr.

21 Sep 2013