Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Matcha skärp och kläder

Skärp och bälten är en av de mest omtyckta modeaccessoarerna som vi har och har används av både män och kvinnor i århundraden. I likhet med exempelvis handväskan så är det en tidlös accessoar även om design, material och form skiftar i popularitet genom åren.

Det klassiska läderbältet tycks dock aldrig bli omodernt och har i stort sett behållit samma färg och form sedan klädindustrin tog fart under 1800-talet. Synonymer till bälte är livrem och skärp. I dagligt tal används ibland skärp till ett tunnare och smalare typ av bälte, ofta vanligare förekommande för kvinnor.

De klart vanligaste och det mest klassiska materialet för bälten är läder. Även tyg och olika plastmaterial förekommer, speciellt hos de lite tunnare skärpen.

Matcha skärp och kläder

Olika bälten passar bra till olika tillfällen och kläder. Nedan är några tips på hur man kan matcha snygga skärp och bälten till sina kläder, accessoarer och tillfällen.

  • När man vill markera och framhäva sin midja kan ett skärp komma väl till pass. Oavsett om man bär kjol, klänning eller byxor med överdel så är ett skärp som sitter ovanför midjan ett bra sätt att markera och förstärka form och konturer på kroppen.
  • När man har en strikt klädsel, som exempelvis kostymkläder, där både ovandel och underdel går i samma färger är det snyggt att dela av klädseln med ett bälte. Bältet skall då helst vara i en neutral och liknande färg som kläderna man bär. Bältet skall gärna vara av en lite mörkare nyans än själva plagget. Det skapar en snygg kontrast och delar naturligt av kroppen i midjan samtidigt som det markerar plaggen som man bär.
  • För långa och smala personer som vill minska intrycket av längd så är ett smart trick för att lura ögat att dela av sin klädsel med ett bälte. Då får bältet gärna vara i en färg som skiljer sig från klädseln och ger en kontrast. Den linje på kroppen som bältet utgör framhäver midjan och gör intrycket mindre långdraget hos personen som bär det.

8 Apr 2013