Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Miljövänlig värme

Aldrig har det varit viktigare att tänka miljövänligt än det är idag, vi ser ständigt nya rön förklaras på nyheterna och hotet om växthuseffekten är ständigt överhängande. Vad kan man som privatperson göra för att bidra till att minsta effekterna av vårt leverne?

Självklart finns det inte ett svar på den fråga, vi kan göra så mycket men ändå känner man sig otroligt liten i sammanhanget. Vad kan jag göra för att hjälpa till? Spelar det lilla jag gör verkligen någon roll? Detta är frågor man ställer sig själv ganska ofta, men självklart är det alltid bra att tänka miljövänligt.

Vare sig det handlar om de varor vi köper och konsumerar eller hur vi lever.

Miljövänlig värme som alternativ

Som fastighetsägare kan man börja med att ta ett steg i rätt riktning när det kommer till värmesystemet. Det finns så många val man kan göra och det är inte alltid de miljövänliga valen som står högst på listan.

Nu har det dock kommit en konkurrent till de mer traditionella värmesystemen i form av effektivitet. Idag väljer fler och fler att investera i en värmepump från till exempel www.värmepumparkristianstad.se då dessa har en väldigt bra avkastning samtidigt som de är väldigt miljövänliga.

Det finns en fantastisk princip bakom värmepumpen och den handlar om att återvinna, genom att värmepumpen återvinner värme och energi som redan finns behöver den inte använda lika mycket ny energi som andra värmesystem. Man tar tillvara på det som finns.

Miljötänk i hemmet

Självklart finns det en hel del åtgärder man kan göra i hemmet, det första man bör tänka på att är införskaffa energisnåla och miljövänliga glödlampor. En klar fördel med dessa är att de har en väldigt lång hållbarhet gentemot vanliga konventionella lampor.

En väldigt lätt vana att införa är att komma ihåg att stänga av kranen så fort man inte ska ta vatten, den behöver inte stå på längre än nödvändigt. Fler och fler fastigheter börjar sortera soporna och detta har självklart en väldigt positiv effektiv på miljön, soporna tas sedan hand om och återvinns till nytt material eller biogas som driver kollektivtrafiken.

Det finns väldigt mycket man kan göra, som man brukar säga ”alla bäckar små blir en stor å”.

Kunskap för bättre miljö

Att veta vart man ska börja är inte alltid lätt, är man inte insatt i ämnet kan det många gånger kännas tungt och svårt att börja tänka miljövänligt. Det första man kan göra är att fråga de människor som finns i sin direkta närhet, hur gör de? Hur tänker de när det kommer till miljön ?

Dela tips och tricks för att tillsammans skapa en bättre framtid. Alla sätt är bra och det finns en uppsjö av miljösidor på nätet där man kan söka efter information och lära sig mer om ämnet. För det finns ingen tid som nu, tänk därför på att köpa miljövänligt när du handlar så väl möbler som mat och kläder.

De flesta stora modekedjorna har idag kläder av miljövänligt bomull och många väljer idag att köpa secondhand för att minska produktionen av nya kläder.

14 Aug 2014