Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Min LED lampa håller inte

Det finns många tillverkare av LED lampor, och det finns mängder med produkter hos varje tillverkare. Oftast upplever många problem med att LED lampor inte håller den tid som utlovas. Ibland kan den exempelvis gå sönder redan efter 2-3 dagar.

Detta har faktiskt en väldigt bra förklaring. Det ligger nämligen till så att en LED lampa har mer gemensamt med en TV apparat än med en glödlampa. Anledningen är att det finns en liten mängd komprimerad teknologi som genom strömtillförseln skapar ett ljus i dioderna. En klassisk glödlampa däremot har en glödtråd som börjar att glöda när den får ström. Så det är där vi har skillnaden.

Anledningen till att en LED lampa kan gå sönder direkt kan vara:

  • Dåliga kretsar i lampan
  • Dåliga förutsättningar i de armaturhus ni monterar lampan i
  • Dåligt kopplad ström i huset
  • Dålig kvalité på lampan
  • Använt en lampa med låg IP klass i ett område som kräver hög IP klass

Anledningarna kan göras många, och det är inte lätt att ta reda på hur man ska göra. Generellt sett rekommenderas att köpa av ett svenskt företag, så att ni verkligen kan utnyttja den garantitid som utlovas. Många har valt att köpa LED belysning från utlandet, men detta är en stor risk, eftersom det kan vara svårt att få sina garantiprodukter.

Självklart köper svenska företag sina lampor från utlandet, men de köper helt andra mängder, och har på så sätt bättre kontakt med tillverkaren och kan då utnyttja sin garanti. Köper du dessutom dina LED lampor av svenska tillverkare har du ALLTID rätt till garanti. Många har förlängt garantitiden och erbjuder upp till 1 års garanti.

Men tänk på att allt kan hända, och att ingen är omänsklig. Lampor tillverkas oftast för hand, och skulle den gå sönder, så vänd dig till din leverantör så att du får en ny, istället för att sprida detta överallt. Vi behöver våra företagare, vi behöver vår välfärd.

22 Oct 2013