Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Mobil surf och snabba bredband

Att kunna surfa riktigt snabbt till ett bra pris är något de flesta vill ha möjlighet till.

Det är idag inte alldeles enkelt att sålla mellan de olika operatörernas alla erbjudanden. Det är lätt att bli vilseledd och därmed välja ett icke fördelaktigt alternativ.

För att kunna hitta ett bra abonnemang för mobil surf eller för bredband behöver man ta sig god tid och fundera noggrant över vad man verkligen behöver.

Val av uppkoppling för sitt internet

Beroende på till vad, hur och när du ska använda ditt internet, bör du fundera över vilken uppkoppling du behöver. Är du i behov av ett snabbt och stabilt bredband till hemmet kan det vara klokt att använda en, på förhand, indragen fiberlina. Är du i behov att kunna vara uppkopplad när du befinner dig utanför hemmet kan ett mobilt bredband eller en uppkoppling via surfplatta eller mobil vara alldeles utmärkt.

Sammanfattningsvis kan man säga att om du är beroende av att ditt internet ska fungera utan avbrott bör du välja en fast uppkoppling. Kan du stå ut med att du ibland får surfa lite långsammare och med något avbrott på grund av att det inte finns täckning kan ett mobilt alternativ vara fullt godtagbart.

Surfhastighet för bredband

Den högsta surfhastigheten får du normalt via ett fast bredband via fibernätet, där man i vissa fall komma upp i hastigheter närmare 1000 Megabit/sekund. Notera att det enbart är vissa operatörer som kan erbjuda denna hastighet på utvalda platser i landet.

Med mobila surfalternativ kan man förvisso komma upp i hyfsade hastigheter men här är uppkopplingen mycket mer sårbar och hastigheten pendlar ofta upp och ned.

Tillåten mängd data vid olika surfalternativ

Beroende på vilken uppkoppling du har kan den tillåtna mängden data att ladda ner variera. Oftast finns det ingen begränsning på de fasta bredbanden. Däremot när det kommer till mobila bredband gäller det att se upp. Oftast erbjuder operatörerna en rad olika alternativ där den tillåtna mängden data varierar.

Det som händer om man förbrukar den bestämda mängden data är att hastigheten sänks. Detta kan vara riktigt enerverande om man behöver använda sin uppkoppling på vanligt sätt.

11 Aug 2013