Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Modekatalog

Det skapar en alldeles speciell känsla när man får en ny modekatalog i brevlådan, det kliar i fingrarna att öppna den så snabbt som möjligt, men samtidigt vill man hålla på det lite. Till skillnad från att surfa omkring och handla mode på nätet, så ger det en mycket mer genuin känsla att faktiskt bläddra i en riktig papperskatalog.

Man kan sjunka ner i soffan med en kopp te och bara slöbläddra, vika hörn och ringa in intressanta plagg, gå tillbaka och titta igen och suga på det lite innan man bestämmer sig för att göra ett köp. Kanske använder man den gamla hederliga ordersedeln och skickar sin beställning via post eller så ringer man kundtjänst. Men vanligast är nog att man gör själva beställningen via internet även om man har fått hem en modekatalog i brevlådan.

Har du någonsin undrat över hur man gör en modekatalog ? Först och främst måste ju så klart kollektionen som ska utgöra innehållet färdigställas, men så snart det är gjort börjar arbetet med att planera hur modekatalogen ska se ut, vilka plagg som ska visas på vilken sida och hur de ska placeras i relation till varandra.

Grafiker och inköpare samarbetar för att få med alla nya plagg i katalogen och grafikern gör en layoutskiss över varje enskild katalogsida. Skissen används sedan som referens både vid fotograferingen och vid den slutliga layouten av text och bilder.

När alla sidor är färdigställda, skickas de till tryck. Processen låter väldigt enkel men om man tänker på hur många sidor det är i en modekatalog och hur mycket information som faktiskt finns på var och en av alla de sidorna, så förstår man vilket enormt jobb det är att skapa en modekatalog. Inte så konstigt att det ger en så genuin känsla att bläddra i den, med andra ord.

 

20 Sep 2012