Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Montera din solfilm på ett korrekt sätt

Att köpa solfilm i dagens sverige är faktiskt inte jätte lätt. Det finns så mycket olika produkter att välja mellan och oftast vet man inte som enskild individ vad man skall tänka på och vad som är dåligt eller bra. Först och främst när man pratar solfilm, så finns det enbart en riktig ”solfilm” och det är en plastfilm som innehåller polyester, laminat och ibland tunt skikt metall i sig för värmereflektering. Det finns mycket myter om solfilm och tyvärr finns det företag som använder ordet Solfilm på ett säljande syfte även fast produkten i sig inte är solfilm. Detta sänker tyvärr förtroendet för en riktig solfilmsprodukt.

Att montera en solfilm

Montera solfilm kan vara både svårt och enkelt beroende på biltyp. Oftast handlar det om hurpass välvda rutorna på bilen är och hur mycket man måste smälta bort det ”överflödiga” materialet. En solfilm tillverkas i en rak format och en bilruta är oftast böjd vilket innebär att man kan smälta filmen på utsidan av fönsterrutan för bästa passform. Observera att man enbart kan göra detta med en riktig proffs film och väldigt sällan med billiga filmer från diverse reservdelskedjor. Välj därför en proffs solfilm som är välbeprövad och där det tydligt framgår att det finns bra krympegenskaper. När man monterar solfilm är det nummer ett att rutan är ren från smuts och damm. Använd gärna vanligt diskmedel med vatten och en skrubborste för att rengöra rutan. Kom ihåg till slut att spola rutan och dra bort det smutsiga vattnet sidledes.

När man monterar solfilm på bil så är det viktigt med ordentligt med vätska. Man använder oftast diskmedel blandat med vatten som man blandar i en liten sprayflaska. Anledningen varför man använder diskmedel i vattnet är för att man skall få glid på filmen och den inte skall ”hugga” mot rutan då en solfilm innehåller klister. Klistret är tryckkänsligt och aktiveras efter att du tryckt till filmen antingen med händerna eller med en fönsterskrapa.

Att tänka på efter monterat en solfilm

Dagarna efter man monterat sin solfilm på bilen så är det viktigt att ta hänsyn till vissa saker. Man får exempelvis inte hissa upp och ner rutorna på minst en vecka. Detta för att vattnet mellan film och glas skall hinna dunsta bort och risken med att filmen lossnar minskas. Då en solfilm innehåller klister så tar det ett tag innan den fastnat ordentligt i rutan och därför bör man speciellt om man har barn, låsa bakdörrens fönsterhissar för att inte råka hissa ned rutan.

Filmer är reptåliga, men inte gjord för att tåla stryk. Oftast har filmerna ett extra skyddande coatat lager som är just belagd för att minska filmen att repas. Coatingen sitter på det sista lagret på filmen.

Vid rengöring av rutorna är det viktigast att ta reda på om rengöringsmedlet innehåller något slipmedel. Det får absolut inte innehålla slipmedel eller starka kemikalier. Det går oftast bra att använda vanligt fönsterputs som man putsar rutorna hemma. Från vår sida så rekommenderar vi att rengöra med fräscht vatten blandat med lite diskmedel i och en mjuk mikrofiberduk.

12 Sep 2018