Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Möt våren i Paris

När vårsolen skiner så visar staden upp sig från sin bästa sida och då flockas Parisborna längs floden Seine. Men det är också många turister som väljer att möta våren i Paris. Paris är en stad man lätt förälskar sig i och med många billiga flygresor som går hit är det också en stad som man gärna återvänder till gång på gång.

Paris har något för alla

Flyg till Paris och upplev sevärdheterna. Eiffeltornet, Louvren, Notre Dame och Versailles tillhör de mest kända. Oavsett vad man är intresserad av, om det är historia, kultur eller arkitektur så finns det mycket att välja bland i staden. Utsikten från den bländvita basilikan Sacré-Coeur är vidunderlig. Det finns gott om museer och historiska byggnader att fascineras av.

Paris är gastronomins huvudstad

Paris är en kulinarisk stad och den är också känd för sina många caféer. När vårsolen tittar fram börjar säsongen för uteserveringarna och den som vill njuta av god mat och dryck har kommit rätt. Les Deux Magots och Cafe Hugo är två av de caféer man definitivt inte bör missa vid ett besök i Paris.

Det franska köket är ett av världens mest förnämsta kök och utbudet av franska viner är enormt. Det kostar inte heller så mycket att njuta av ett glas rött. Brasserie Bazar är en klassisk restaurang som serverar traditionell fransk mat. Väl värd ett besök! Tänk också på att i gastronomins huvudstad är det perfekt att botanisera bland alla delikatesser – ostar och charkuterier från Paris är omtyckta presenter.

Shoppa loss i Paris

Den som är shopping- eller modeintresserad har också sitt "Mecka" i Paris. Paris brukar kallas för modets huvudstad och den som vill fylla på vår- och sommargarderoben kan välja bland allt från lågprisaffärer till lyxiga designerbutiker, eller varför inte titta in i någon av alla mysiga vintageställen runt om i staden.

Paris har gott om marknader att ströva runt på, där det säljs allt från böcker, grönsaker, blommor och kryddor, och de berömda loppmarknaderna är en upplevelse i sig.

3 Apr 2012