Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Nå målen snabbare med rätt kost

Kosttillskott kan verka förvirrande till en början men när man hittar grundstrukturen så är det ganska lätt att lära sig. Man kan grovt dela in kosttillskott i ett antal undergrupper av beroende på funktion.

Kosttillskott för att öka styrkan tillhör inte bara proteinpulver och gainers utan även aminosyror och kreatin. Aminosyror är de absolut minsta delarna av en protein och vissa delar av protein kan vi inte tillverka för oss själva så dessa kan man behöva äta lite extra av.

Sen finns det mycket specialvarianter av denna grupp som t.ex gainers för explosivitetsträning som är ett kosttillskott som stimulerar framväxten av snabba muskelfibrer. Snabba muskelfibrer används i sporter som hockey, lyftarsporter och sprinters.

Kreatin är annars ett av de mer omdebatterade kosttillskotten som finns - en långvarig överdosering av kreatin kan ge skador på njurarna. Kreatin är ett effektivt sätt att bli starkare kortare stunder som för en lyftare.

Kosttillskott för att utöka konditionen - Här finns också gainers och kaliumpyrovat som båda förbättrar muskelns förmåga att arbeta vidare trots att syret inte räcker till. Kondition handlar dels om att bygga upp syreupptagningen men också träna muskeln att fortsätta arbeta trots att syret inte räcker till och sen kunna rensa upp sig från mjölksyran utan att stanna och vila.

Kosttillskott för bättre hälsa - Här samlas sådana kosttillskott som alla behöver få i sig extra av för att må bra som t.ex omega 3, B-vitamin och liknande. Hälsokost eller kosttillskott är en viktig del av vår kost då vår mathantering lämnar oss med mat som är fattig på vitaminer och viktiga mineraler.

Kosttillskott med mer protein - Protein använder de flesta som antingen vill gå upp i vikt genom att få större muskler, eller de som vill gå ned i vikt eller bara de som tränar hårt och behöver hjälp med återhämtningen.

Man kan inte träna vidare innan man har låtit kroppen återhämta sig - med återhämta sig menar jag bygga upp energidepåerna, lagat små skador och transporterat bort alla slaggprodukter ur musklerna. Ett bra kosttillskott för att göra detta är en så kallad gainer som är ett proteintillskott. En gainer är ett kosttillskott man kan dricka före träning, under träning och framför allt efter träning.

Kosttillskott för att gå ned i vikt med - Det kanske låter som en självmotsägelse men kosttillskott kan vara bra om man ska gå ned i vikt. För att gå ned i vikt kan man dels använda sig av något proteinpulver för att öka andelen protein och minska andelen snabba kolhydrater. Men bland kosttillskott för att minska vikten hittar du också så kallade burners - en burner är ett kosttillskott som ökar fettförbränningen och minskar fettinlagringen.

Vad i stort sett all träning går ut på är att höja syreupptagningsförmågan, att öka tiden kroppen kan arbeta med för lite syre i musklerna - det tillsammans är kondition och styrka. För att få den där perfekt vältränade kroppen kan träning som kombinerar styrka, kondition och balans vara bra - all around sporter som Cross Fit och träningsformer som BodyBalance kan vara något att prova på.

5 Jun 2012