Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

NASA-forskning gör succé som stressminskande metod

Allt fler metoder och modeller har blivit accepterade som vård. Nu verkar även floating att börja tas på allvar, rapporterar bloggen Reportr.

Frågan är: Kan man flyta sig till en endorfinkick?

Till en början känns det nästan lite overkligt, men efter en stund infinner sig en svävande känsla. Man tappar bort tidsbegreppet. Sekunder, minuter, timmar - allt flyter samman.

Tänk dig tanken. En äggformad flyttank fylld med tusen liter supersalt vatten. Vattendjupet är cirka 30 centimeter. Innermåtten ungefär 250 x 150 x 150 cm. Temperaturen i såväl luft som vatten är plus 37 grader. Där sänker man ner sin lekamen och blir ett med elementen. Det fina med floating är att du garanterat flyter. Salthalten i vattnet ligger mellan 35 och 40 procent. Jämför med Döda Havet som "bara" har runt 30 procent. Allt du behöver göra är att relaxa och flyta omkring i tanken, och låta tankarna flyta omkring.

Vad som händer när man flyter omkring viktlös inne i tanken är att hjärnan slappnar av. Du försätts i ett drömliknande tillstånd och stresshormonerna sjunker dramatiskt. Forskning har visat att när hjärnan inte behöver styra musklerna tar den itu med andra saker som inspiration och skapande. Halten av endorfiner (kroppens eget naturliga dopingmedel) ökar, liksom blodcirkulationen i kroppen. Man har även kunnat konstatera att floating, i viss mån, kan fungera som smärtlindring.

Floatingen kommer ursprungligen som så mycket annat från USA och det handlar inte om någon ny outforskad metod. Redan på 1950-talet användes den inom den vetenskapliga rymdforskningen, för att ta reda på hur de blivande NASA-astronauterna skulle fungera i ett viktlöst tillstånd. Även inom idrottsforskningen har man använt sig av metoden flitigt. Nu håller floatingen på att erövra, i första hand västvärlden, som en alternativ behandling för att stärka människors hälsa.

I vårt moderna samhälle med högt tempo, konstant fysisk stress och ökad utbrändhet (hjärnstress) kan floating vara ett mycket bra alternativt för många som vill förebygga negativa symptom av olika slag.

28 Dec 2013