Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Natur och landskapet i Sverige

Den svenska naturen är vacker, dramatisk och fantastisk på alla sätt. Landskapet är otroligt variationsrikt, från slätterna och sandstränderna i söder till de djupa skogarna, älvarna och bergen i norr. Alla vyerna är vackra på sitt sätt och vi som bor här har en mycket stor naturskatt att frossa i. Man borde någon gång i livet se raukar och grottor på Gotland, alvaret på Öland, Storforsen i Piteälven och Koster-öarna utanför Strömstad. Man kan vandra en bit på Kungsleden, paddla kanot i Småland eller cykla i Halland. Det finns väldigt mycket att se och uppleva, mycket vackert att njuta av.

Dalsland

Man säger ofta att landskapet Dalsland är ett Sverige i miniatyr, vilket verkligen är ett mycket bra och beskrivande epitet. I Dalsland finns sandstränder vid Vänern, ja man kan nästa säga att Vänern är som ett hav och att östra Dalsland är ett kustlandskap.

I väster ligger skogarna trolska och mörka enda till norska gränsen och utlandet. Man kan klättra i höga berg, njuta av den fantastiska utsikten, känna sig som Ronja Rövardotter och bara hoppas att det inte finns några vildvittror i  verkligheten.

Det finns också många sjöar och åar att bada eller paddla i, mycket skog att vandra i, böljande kulturlandskap att beskåda som inte bara är vackert utan också producerar vår mat. Det finns också mycket annat vackert att se och inte minst uppleva.

Att röra sig ute i skog och mark är väldigt bra för kropp och knopp. Man kommer bort från vardagens stress, det är vilsamt att lyssna på naturens egen musik, som fågelsång, porlande vatten och sus i trädkronorna. Det gör gott för själen att meditera utomhus, det är stärkande för hela kroppen att röra på sig ute i naturen. Det absolut bästa är att man lätt kan ta med sig det hem. För nog bor det en liten amatörfotograf i oss alla när man har en vacker scen framför sig.

Man vill gärna bevara och dela med sig av upplevelsen. Nuförtiden är det enkelt och går snabbt att göra det med digitalkameran eller mobilen, sedan skriver man ut fotona via datorn. Man kan också använda internet och få sina bilder hemskickade som ett fotoalbum eller fotokalender hos ifolor.se, på en t-shirt, på en mugg eller något annat kul alternativ. Ett förträffligt sätt att spara sina härliga minnen och fina upplevelser.

Framtid

Man måste hoppas att naturen alltid kommer vara lika vacker och oförstörd så att nästkommande generationer kan njuta av allt det praktfulla Sverige har att erbjuda.

5 Jan 2013