Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Öka din fettförbränning

Nuförtiden pratas det mycket om fettförbränning och hur man ska kunna uppnå maximala resultat. Det finns olika metoder för att öka sin fettförbränning och oftast är det en kombination av dessa som fungerar bäst.

När man använder mer energi än man tar in genom kosten, så tar kroppen av sina reserver och fettförbränningen sätter igång. Detta visar att första steget för en optimal fettförbränning är att kontrollera vad man äter. Det gäller att äta mat som ger näring och vitaminer, men som samtidigt inte innehåller tomma kalorier eller ger dålig energi.

För att påskynda fettförbränningen i sin kropp ska man öka sitt proteinintag. De ger en större mättnadskänsla, samtidigt som de förbränns långsammare. Men det är viktigt att äta rätt sorts proteiner. Välj magra proteiner, som t.ex kyckling och fisk. Långsamma kolhydrater, som fullkornspasta, håller också igång fettförbränningen.

Poängen är att man äter mindre, magrare mat, och förbränner mer. Det är bäst att äta mindre måltider utspridda under dagen. Man ska inte utesluta allt fett, kroppen behöver en mindre mängd av bra fett. Det lönar sig även att dricka mycket vatten, gärna upp till två liter om dagen. Fibrer fyller upp och förhindrar hungerskänslor. De binder också fettet i tarmarna.

Man måste röra på sig for att öka fettförbränningen. Många föredrar lågintensiv träning, som promenader och simning. Även om man inte bränner lika mycket fett som vid högintensiv träning, så blir resultatet en effektiv fettförbränning utan att man förlorar så mycket energi och muskelmassa. Har man möjlighet att komplettera med högintensiv träning och styrketräning en eller flera gånger i veckan så är det ännu bättre. En fördel med träning är att man fortsätter att förbränna fett även efter träningen. Ju intensivare träning, desto längre fettförbränning.

Om man har svårt med motivationen kan man gå med i en viktklubb för coaching, tips och råd och hur man ska gå tillväga med sin fettförbränning. Det finns idag flera viktklubbar att välja mellan som erbjuder olika typer av hjälp för den som vill gå ner i vikt eller förbränna fett.

Det finns också ett antal olika produkter på marknaden som höjer fettförbränningen i kroppen. Dessa kosttillskott fungerar på olika sätt. Ofta så varierar det  mellan att öka ämnesomsättningen, minska aptiten eller reglera blodsockret i kroppen. Man kan också få liknande effekt med naturliga produkter, som äppelcidervinäger eller soja. De flesta som verkligen satsar på en hög fettforbränning föredrar ändå att köpa färdigblandade kosttillskott.

Man kan säga att fettförbränning handlar mycket om livsstil. Äta rätt mat och motionera dagligen är viktigt för alla. När man lär sig hur kroppen fungerar blir det lättare att göra bra och nyttiga val. Det är också viktigt att inte stressa för mycket och se till att man får tillräckligt med sömn. Det handlar inte om en tillfallig bantningskur, utan en kombination av aktiviteter och kost som leder till en jämn och fortgående fettförbränning.

16 Feb 2012