Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Olika former av teambuilding

Allt fler företag har insett hur viktigt det är att de som är anställda på företaget fungerar bra ihop och kan samarbeta väl tillsammans. En orsak till detta är såklart att man allt mer har övergått till att jobba i grupper som består av flera människor, än att jobba självständigt på egen hand.

Samarbete är därför väldigt viktigt för att nå de gemensamma målen och förhoppningsvis ge företaget framgång rent marknadsmässigt. Många studier har visat att de som trivs på sitt arbete även jobbar bättre och effektivare, vilket är en annan orsak till att så många företag satsar på att öka trivseln på arbetsplatsen genom teambuilding.

Vad är teambuilding?

Nuförtiden har begreppet kommit att omfatta en mängd olika aktiviteter som utförs i grupp, och därför kan det vara svårt att definiera ordet. Rent konkret så kan man dela in det i två olika grupper: ”kul med kollegerna” och ”grupputveckling”. Läs mer om hur Teambuilding fungerar i Sverige genom att klicka på länken.

Kul med kollegerna

Precis som även namnet säger, är det här en form av teambuilding där man gör något kul tillsammans. Det kan t.ex vara en grillkväll, matlagningskurs eller bågskytte. Syftet med den här formen av teambuilding är främst att öka inspirationen och motivationen hos de anställda genom att göra något tillsammans utanför arbetsplatsen, och på så sätt får man även en chans att lära känna sina kolleger bättre.

Grupputveckling

Under en grupputveckling går man under ytan och syftet är inte bara att ha roligt tillsammans, utan även att svetsa samman de deltagande personerna till en fungerande grupp. Under en grupputveckling brukar man därför även satsa mycket på olika övningar och dialoger där man får en chans att reflektera över sig själv och sin arbetsinsats, samt vad man tillför till gruppen. Efter detta funderar man över hur man kan effektivisera arbetet och öka samspelet i gruppen.

22 May 2013