Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Olika sätt att banta

Bantning är något som de flesta har prövat på, någon gång i livet. Efter jul och nyår, när man ofta ätit mer än vanligt, börjar många banta. Det gäller att komma i bikinin till sommaren, när man åker på semester. Andra behöver banta för att kunna gå igenom en viktig operation, kroppen klarar inte av påfrestningen om man är för tjock.

Det finns många olika metoder för att banta, en del mer extrema än andra. Vad de flesta har gemensamt är att man drar ner på mängden mat man äter. Vilken mat man utesluter beror på vilken diet man väljer. Tanken är att kroppen ska bränna fettceller istället för att fylla på med mat. Ofta rekommenderas fysisk aktivitet i kombination med bantning för att man ska uppnå bästa resultat.

Kolhydratsbantning, till exempel, går ut på att man undviker kolhydrater. Istället äter man grönsaker och proteiner, man kan äta mycket kött med den här dieten. Det finns också de som bantar genom att bara äta frukt eller dricka juice vissa dagar i veckan. Många följer ett bantningsschema med menyer for alla måltider. Det gör det lättare att veta vad man kan äta och vad man ska undvika. Man kan köpa böcker och tidningar med menyer och förslag, eller alternativt söka på nätet.

Det finns också många bantningskurser, där man kan träffa andra som också håller på med bantning. Viktväktarna är ett välkänt exempel där man en gång i veckan går för att väga sig och prata om hur man ska kunna fortsätta framgångsrikt med sin bantning. För många är det mycket viktigt med det stöd man får när man träffar andra som också försöker gå ner i vikt. Det finns grupper för bantning på nätet, där man kan fylla i alla uppgifter om vikt och mat. Man kan chatta med andra och även få råd från bantningskonsulenter.

När man bantar är det viktigt att man får i sig tillräckligt med näring. Kroppen behöver mat, också fett, för att kunna fungera ordentligt. Därför kan det vara bra att följa en diet. En del läkare menar att extrema bantningsmetoder inte fungerar. När kroppen inte får tillräckligt med energi och näring så sätter den igång en överlevnadsfunktion.

Eftersom kroppen inte vet när den kommer få näring nästa gång så håller den fast vid det fett som finns att ta av mycket hårdare, och det blir alltså svårare att gå ner i vikt. De flesta rekommenderar en balanserad bantningskur, där man äter nyttigare mat vid rätt tider. På det sättet kan man gå ner i vikt utan större problem for kroppen, och man går inte heller upp i vikt igen.

29 Feb 2012