Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Olika sorters guld

Det har blivit allt mer vanligt att sälja guld. Den största anledning till denna popularitet är att det helt enkelt öppnats nya möjligheter på marknaden. Förut var det ganska omständigt och inte särskilt många visste om att det gick att sälja sitt guld till företag som faktiskt har det som verksamhet. Förut behövde man besöka en riktig guldhandel eller guldsmed för att få sitt guld värderat och sålt beroende på om det var ett pris man accepterade. Idag behöver du bara skriva in ditt namn och e-postadress och sedan får du ett guldpaket skickat till dig.

Oavsett vad du har för sorts guld kan du sälja det. Så länge det är riktigt guld och inte en gammal hårddisk som du tror att det kan finnas någon mikrodels gram i fungerar det utmärkt och sälja det. Skrotguld är det vanligaste guldet som säljs och det innefattar smycken som gått sönder och annat sorts guld som inte längre har något andrahandsvärde att äga.

Annat som räknas till skrotguld är tandguld. Det är alltså guldtänder och guldfyllnader som man väljer att ta ut för att sätta in nya vita tänder eller fyllningar på grund av kosmetiska anledningar eller för att man faktiskt vill tjäna en hacka på sitt tandguld.

Driver du en smed eller tillverkar du smycken känner du säkert till att det ibland kan bli metaller över. Om det blir guld över som du inte hade tänkt att använda kan du sälja det vidare till ganska bra priser beroende hur mycket du har att sälja. Det klassas inte alltid som skrotguld eftersom det kan ha ett andrahandsvärde.

Vad är som bestämmer hur mycket guldet ska köpas och säljas för?

Först och främst är det företagen eller personen som vill köpa eller sälja sitt guld som bestämmer sina priser men om man ska se det ur ett lite mer realistiskt perspektiv är det världsmarknadsekonomin som bestämmer hur mycket priset ska stå i och därefter sätts priserna av the London Gold Pool.

Detta guldpris kallas the London Gold Fixing och sätts två gånger per dag. Om man ser hur det nästan hela tiden har sett ut för guldvärdet så har det varit under perioder då dollarvalutan tappat i värde som guldet har fått ett bättre värde eftersom man då vill säkra sin framtid genom att ha sina besparingar i någonting säkrare än dollarns värde som länge har varit på väg neråt.

Är du intresserad av att köpa guld så finns det två vanliga sätt du kan göra detta på. Det ena är att du kommer i kontakt med en guldsäljare, vi rekommenderar att du handlar genom Guldcentralen. Ofta får du ganska schysta priser, lite mer än vanliga guldpriset för att dem ska kunna tjäna sig en hacka på det hela men det är en schyst affär.

Komplikationer med detta är att du faktiskt inte har samma säkerhet på ditt guld än om du hade köpt genom BullionVault eller liknande som vi kommer förklara vad det är senare. Du måste nämligen själv förvara ditt guld eller hitta någon som kan erbjuda säkerhet för ditt guld. Det bästa stället att förvara guldet är förmodligen hos din bank eftersom då är chansen inte särskilt stor att du faktiskt kommer bli bestulen på ditt guld om inte någon skulle bestämma sig för att bryta sig in i ett bankvalv vilket förmodligen nästan är omöjligt.

Ett annat sätt du kan använda dig av för att köpa guld är alltså BullionVault. Det fungerar på så sätt att du köper guld men du slipper fixa med förvaringen av guldet eftersom detta låser dem in i ett bankvalv åt dig och ansvarar för det. Nackdelen är att du kommer att ha väldigt svårt för att få tag på guldet om du inte bor granne med bankvalvet vilket är otroligt om du inte bor i New York, Zürich eller London.

Vill du istället sälja ditt guld kan vi säga att idag är det väldigt enkelt som nämndes ovan. Du behöver i princip bara lämna iväg ditt namn för att få ett guldpaket skickat till dig som du sedan åter skickar iväg till företaget. Vill du sälja guld kan det vara svårt att hitta ett företag att sälja till eftersom det finns en hel del på marknaden och det kan vara svårt att välja mellan dessa. Vår rekommendation är att du besöker t.ex http://www.saljaguld24.com/ eftersom denna sida har skrivit väldigt bra summeringar om företagen som finns på marknaden.

25 Jun 2012