Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Olika stjärnsystem kvalificerar hotellen olika

Än så länge har det varit upp till varje land att bestämma vad som krävs för att ett hotell ska få fem eller fyra stjärnor. Det har resulterat i att en gäst som är van vid hög standard i ett land på ett trestjärnigt hotell inte blir lika nöjd om de åker till ett annat land och söker efter ett hotell med samma nivå på stjärnorna.

Utöver det finns det till och med länder som har olika klassificeringar i olika områden av landet. Detta är i alla fall något som vi slipper i Sverige och med noggranna kontroller kan hotellbesökare vara säkra på att standarden på ett fyrstjärnigt hotell är lika hög oavsett om vi bor på hotell i Uppsala, Skövde eller Gnosjö.

Utöver problemet som nämnts ovan har det visat sig att femstjärnigt inte räcker. De som vill bo mycket lyxigt kan ta in på ett femstjärnigt hotell i Malmö men den som vill bo ännu lyxigare tar in på ett sjustjärnigt hotell i Dubai. Ibland kan dessa graderas med sex/sju stjärnor för att bevisa att de verkligen har högre standard än alla andra femstjärniga hotell. Men enligt hotellbranschen är detta snarare något som utförs i reklamsyfte och inte något som branschen står bakom.

Det har förts en dialog inom EU att försöka utarbeta ett system som ska gälla inom hela unionen. Detta började 2004 då 15 principer fastslogs som skulle ligga till grund för klassificeringen. Dessa ökades till 21 stycken år 2009 men ännu är det inte helt klart.

Detta skulle visserligen underlätta för alla EU-resenärar men fortfarande skulle problemet uppstå när de lämnar EU.

Dessutom kvarstår ytterligare ett problem. Bara för att ett hotell har tre stjärnor behöver det inte betyda att resebolagen annonserar dem med just detta. De kan istället markera hotellet med fyra solar eftersom de enligt deras bedömning är värd en fyra av fem. Genom att gå ifrån stjärnorna tar de ett eget beslut utifrån egna bedömningar.

19 Apr 2013