Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Oljat trägolv till balkongen

För några år sen la min far nytt trägolv på min inglasade balkong - ett golv som består av oljad trätrall i ek. Till skillnad från det underliggande betonggolvet, som var där innan, blev det helt otroligt snyggt med ett vackert oljat trägolv. Härligt med naturmaterial som är behagligt mot fötterna och livar upp intrycket av balkongen. Det blir helt enkelt lite mer vår och sommar med ett snyggt balkonggolv.

Ett oljat trägolv brukar åldras väldigt snyggt om man tar ordentligt hand om det. Väder, vind och regn kan göra att golvet ser lite matt, grått och trist ut efter ett tag, men som tur är så är det enkelt att fixa detta:

Det är bara att olja om golvet.

Häromdagen var det dags för denna årliga omvårdnad. För att slippa tömma balkongen på möbler och prylar så körde jag halva balkongen först och andra halvan sedan. Totalt tog jobbet ca två timmar. Först tvättade jag golvet noggrant med ett milt tvättmedel och hade likaså en svamp till min hjälp. Sedan lät jag det torka en stund.

Efter detta tog jag fram träoljan och en ny svamp och la på ett rikligt lager med olja på golvet - lite extra på snittytan på de trallar vi sågat av för att golvet skulle passa balkongen. Efter påstrykningen lät jag det stå och dra någon timme för att sedan torka bort all överflödig olja med en gammal handduk.

Självklart luktar oljan en del men den är relativt ofarlig att andas in. Viktigt är dock följande:

Man bör aldrig kasta de trasor och svampar man använt för oljningen direkt i soporna eftersom de kan självantända. Därför bör man alltid iaktta försiktighet när man oljar trägolv.

Trots jobbet och de (relativt små) riskerna som det innebär att olja om sitt trägolv själv så är det lätt värt det. Resultatet blev jättebra, golvet ser i princip nytt ut! Återstår bara att hitta några nya fina möbler och lite växter så är vi preppade för sommaren 2012.

 

30 Apr 2012