Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Om ricinolja och dess användningsområde

Ricinolja är en fet olja som utvinns och skapas ur växten ricin. Denna växt har länge används i läkemedel - och skönhetsprodukter i många delar av världen. Oljan är en helt naturlig produkt och rekommenderas för både hud och hår. Det innebär att den inte innehåller några kemikalier eller något annat som är skadligt för håret. Tvärtom, så är ricinolja en väldigt nyttig och bra produkt för alla sorters hår.

Ricinolja har används för att få längre och friskare hår i många år, och det är många som vittnar om hur de med hjälp av ricinolja har fått bättre kvalitet på håret samt att det växer fortare. Med hjälp av ricinolja ska du kunna få ökad hårtillväxt och längre hår snabbare, få mindre skadat hår både på lång och kort sikt, få hjälp mot torrt hår och torr hårbotten samt få glansigare och fylligare hår.

Ricinolja har en bakteriedödande effekt, vilket skyddar din hårbotten mot infektioner och svamp. Oljan stimulerar även hårsäckarna så att håret växer bättre. Det krävs dock regelbunden användning under en längre period för att det ska ge effekt. Resultat kan börja ses efter cirka två veckor, men det varierar lite från person till person

Det vanligaste sättet att använda ricinolja i håret är att massera in oljan i håret innan hårtvätt, cirka tre till fyra gånger i veckan (d.v.s ungefär varannan dag). Låt oljan verka i en halvtimme, och tvätta sedan ur håret som vanligt med schampo och balsam. Var noga med att massera in oljan ordentligt, ända ner i hårbotten.

Många upplever att ricinolja är trögflytande och svårarbetad, men det går att lösa genom att blanda ricinoljan med någon annan olja (till exempel olivolja eller mandelolja) för att göra den mer lättarbetad. Det går även att använda ricinolja som hårinpackning, och låta den sitta i en längre stund, till exempel över natten.

Fukta alltid håret innan du använder ricinolja. För att tvätta ur oljan ur håret fungerar det bäst med vanligt balsam; massera in balsamet i håret, låt verka och skölj sedan ur. Sedan fungerar det bra att tvätta med vanligt schampo efteråt.

Men om du inte skulle få ur allting, kan man använda något alkoholaktigt, då alkohol löser upp olja. Starköl rekommenderas faktiskt, då även B-vitaminerna i ölet är bra för håret. Använd då schampo efteråt för att tvätta ur lukten ur håret. Även en blandning av vatten och bikarbonat fungerar bra.

Ricinolja fungerar inte bara på håret på huvudet, utan även på ögonbryn och ögonfransar. Massera in oljan, låt den verka och skölj sedan av. Även här får du friskare hår och bättre tillväxt. Det går även bra att använda oljan på huden, antingen direkt som den är eller genom att blanda den med andra mer lättflytande oljor. Detta för att göra oljan mer lätthanterlig och dryg, då den kan vara svår att arbeta med.

Det du ska tänka på är att få rätt sorts ricinolja när du handlar. Den ska vara kallpressad, inte varmpressad, annars kan den ge irriterad hårbotten. Ricinolja går att handla på apoteket eller beställa på internet.

23 Apr 2014