Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Papper på kontoret - Kostnadseffektivt kontorsmaterial

Under en helt vanlig arbetsdag på kontoret så använder du dig förmodligen av mängder av olika kontorsmaterial för att sköta ditt jobb. Men ofta tänker man inte på hur mycket material det faktiskt går åt på ett kontor under en dag. Pennor använder man dagligen för att göra anteckningar på mötet, märka upp viktiga inslag i presentationsmaterialet, skriva under kontrakt och avtal, samt för att plita ner påminnelser på post-it-lappar och för att notera viktiga händelser i sin kalender eller almanacka.

Det går också åt stora mängder papper på ett kontor – det finns exempelvis i ovan nämnda almanacka och kalender, samt i anteckningsblock, kollegieblock, brevpapper och kuvert. Men man använder det också varje dag för att skriva ut och kopiera dokument, som förser kollegor och kunder med information.

Förutom papper och pennor använder du dig troligen också ofta av kontorsmaterial som häftapparat, hålslagare, sax, gem och tejp under en normal arbetsdag. Med största sannolikhet har du också en trave mappar på skrivbordet, där du samlar och sorterar viktiga dokument, samt ett antal pärmar där du till slut kan arkivera alla papper när du är klar med arbetet.

I din skrivbordslåda döljer det sig med all säkerhet även en flaska Tipp-Ex, för de gånger när du råkar slinta med pennan eller skriver fel. En miniräknare gör förmodligen Tipp-Ex-flaskan sällskap i lådan, och får komma ut vid de tillfällen när huvudräkningskunskaperna inte riktigt räcker till.

Det är också möjligt att du har ett förstoringsglas gömt någonstans. Det finstilta kan ibland vara riktigt pyttigt och då kan det vara bra att ha en liten hjälpreda i skrivbordslådan så att man inte missar något viktigt.

På ett kontor består med andra ord den största delen av materialet av papper – eller saker som på något sätt underlättar hanteringen av papper. Men den generösa pappersanvändningen inom kontorsbranschen börjar dessvärre få konsekvenser för miljön, vilket gör det extra viktigt att man ser till att välja miljövänliga alternativ, som exempelvis återvinningsbart returpapper, när man köper kontorsmaterial.

Det är också många företag som försöker komma bort ifrån pappersanvändningen helt och hållet genom att gå över till digital dokumenthantering. Och idag finns det många smarta system som gör det möjligt att sköta såväl kommunikation som arkivering på digital väg. Förmodligen kommer det dock alltid att finnas ett visst behov av papper och annat kontorsmaterial, men genom att komplettera pappersanvändningen med digitala alternativ kan man göra mycket för miljön.

30 Jun 2012