Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Parterapi i Stockholm för en smidig separation

När man har bestämt sig för att relationen är över så kanske det inte är så enkelt att man flyttar isär och säger farväl för all framtid. Då det finns barn med i bilden så måste man ändå ha en fortsatt relation och frågan är hur denna kommer att se ut. Man kan vända sig till en terapeut i Stockholm för att skiljas på ett bra sätt. Med parterapi i Stockholm så slipper man de krig som skapar sår som aldrig tycks vilja läka. Även om det är försent att rädda förhållandet så är det inte försent att försonas och samarbeta för att barn, familj, och vänner inte ska bli lidande.

När beslutet är fattat

Det händer att par är övertygade om att beslutet är fattat. De vänder sig till parterapi i Stockholm för att skiljas på ett bra sätt med en terapeut som medlare. Det de inte är förberedda på är att en duktig terapeut i Stockholm kan ge verktyg och nya insikter som gör att det där med separation inte längre känns så självklart. Om man kan samtala om saker på ett så bra och insiktsfullt vis så kanske man kan börja om och leva ihop på ett annorlunda sätt. Med hjälp av terapeuten så kommer man fram till om det kanske är så att man kan fortsätta ihop på en ny väg. Det är dock viktigt att förstå att ingen seriös terapeut kommer att försöka få ett par att tänka om då de kommer för att få hjälp med en smidig separation. Däremot så kan lyhördhet och nya insikter leda till att man själva kommer fram till detta.

Med barn i bilden

När det finns barn med i bilden så kan man inte agera hur som helst. Barnen förtjänar föräldrar som klarar av att umgås utan att försöka ha ihjäl varandra. Istället för att känna skuld för vad man har gjort mot sina barn så är det mer produktivt att visa att saker och ting kan bli bättre även om man inte fortsätter under samma tak. Om man får hjälp med parterapi så kan separationen leda till ett hälsosamt klimat för barnen som äntligen får uppleva Mamma och Pappa som vänner. Det kan vara viktigt att tänka igenom hur man vill ge barnen en positiv bild av sin partner trots att man själv känner sig så sårad och arg.

Vänner för livet

Det kan tyckas vara en dröm att ett par som separerat blir vänner för livet, men varför skulle det vara det? Om man har känt så starkt för varandra att man velat leva tillsammans så har man också mycket fint gemensamt. Då man kan få hjälp med parterapi i Stockholm inför och efter en separation så kan man plocka fram pärlorna. Att uppskatta varandra för det som var bra och inse att man inte längre behöver fundera på det som inte var bra kan vara mycket befriande. Det är också något som barn och framtida partners drar stor nytta av då man på detta vis eliminerar bitterhet och onödiga tjafs som bygger på sårade känslor från svunna tider.

 

24 Oct 2012