Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Periodisk fasta – Så går du ner i vikt

Väger du några kilo för mycket och vill gå ner i vikt? Har du provat allting men inte hittat något som fungerar för dig? Då kan periodisk fasta vara ett alternativ.

Med periodisk fasta går många personer ner i vikt utan några större besvär, samtidigt som det även är hälsosamt för kroppen.

Det finns många varianter av periodisk fasta, varav 5:2 dieten är den vanligaste. Det gemensamma för alla metoder är att man större delen av tiden äter som vanligt, medan man fastar en mindre del av tiden. Att fasta innebär inte att man inte får äta någonting, utan bara att man äter betydligt mindre än normalt. Omkring 500 kcal per dag är vanligt om man har en dag då man fastar. Övriga dagar äter man precis som vanligt.

Vid 5:2 dieten, den vanligaste metoden vid periodisk fasta för att gå ner i vikt, äter man som vanligt i fem dagar medan man fastar i två dagar. Därav namnet, fem dagar som vanligt och två dagar fasta. Vid 5:2 dieten är det vanligast att man fastar måndag och torsdag, detta för att kunna äta som vanligt under helgen. Då slipper man göra uppoffringar på fredagsmyset, lördagsfikat eller söndagsmiddagen. Istället är det två dagar mitt i veckan som man inte behöver krångla med lunch när man är på jobbet.

Periodisk fasta och 5:2 dieten har blivit väldigt populärt den senaste tiden. Anledningen till detta är att det är ett effektivt och hälsosamt sätt att gå ner i vikt. Förr i tiden hade vi inte tillgång till mat dygnet runt, sju dagar i veckan, utan vissa perioder åt man mer, andra perioder åt man mindre.

På så sätt är kroppen genetiskt anpassad för att äta mindre mat ibland. Känner du dig osäker på om periodisk fasta och 5:2 dieten är något för dig? Det skadar inte att prova i några veckor, upplever du ingen skillnad på hälsan eller vikten är det bara att börja äta som vanligt igen.

 

26 Aug 2013