Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Personliga kakfat med unik design

Som med alla andra former av konst gäller det att skapa en egen stil som folk känner igen för att utmärka sig i den skapardjungel som finns idag. Det är ingen skillnad om det gäller konst i form av tavlor, smycken eller statyer i betong.

Att designa kakfat är  både kul och utmanande. En utmaning ligger i att hitta passande tallrikar att använda i designen men det största problemet kan vara att borra sig igenom porslinet som beroende på tjocklek kan vara väldigt besvärligt.

Man måste även vara försiktig och inte pressa för hårt med borren eftersom fatet då riskerar att spricka och då kanske den tänkta designen inte går att genomföra som planerat. För att göra ett kakfat som ska kännas unikt kan det vara en bra idé att experimentera med nya idéer.

Det kan exempelvis handla om att göra kakfat med flera våningar eller med intressanta detaljer som gör just ditt fat unikt. En intressant detalj kan vara att sätta en liten kaffekopp som översta nivå i ditt färdiga fat där man kan lägga till exempel socker.

Kakfatet behöver givetvis inte bara användas till just kakor utan kan enkelt bli ett fruktfat, tårtfat eller godisfat beroende på utformning och storlek.

Som i många skapande konstformer kan det vara svårt att ta betalt för sina verk. Tänk på den tid du lägger ner i ditt arbete och vilka slitkostnader du har och lägg in det i priset. Vad ett kakfat ska kosta går inte att säga då det finns många aspekter att väga in.

Det kan handla om vilken typ av porslin som används. Är det ett känt märke på tallriken? Har tallriken ett samlarvärde? Har fatet flera våningar?  I så fall är det befogat att ta lite extra betalt medan ett lite enklare fat kanske inte behöver kosta så mycket. Om utformningen och val av grundmaterial varierar kan priserna variera och därmed kan du som kreatör nå ut till en större målgrupp med dina egna kakfat med personlig design.

6 Sep 2012