Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Planera en resa till hösten

Att resa på hösten kan vara ett perfekt sätt att liva upp sig på när mörkret faller hemmavid. I år kan det bli så att höstresor är än populärare då sommarens charterresor sålt slut. Priserna för charter och lågprisresor till varma länder har gått i höjden och flera resmål har helt sålt ut nu under sommaren.

Det är inte så konstigt när värmen lät vänta på sig och många trodde att deras enda chans till sol var genom att resa utomlands. För dem som inte rest i sommar kommer här några tips på inspirerande höstresor att se fram emot. Tipsen håller sig inom Europas gränser men vid varmare breddgrader!

Höstvärme på Mallorca

Mallorca, utanför Spaniens kust, är och förblir en mycket populär semesterdestination under hösten. Oktober kan ha temperaturer på uppemot 20 - 25 grader på dagarna, perfekt för att vistas utomhus och upptäcka öns varierande landskap, för att inte tala om D-vitaminer.

Mallorca är en populär destination för dem som tycker om att vandra. Hit kommer även många svenskar som vill kombinera en varm utlandssemester med en språkkurs i spanska. På hösten när det fortfarande är varmt och majoriteten av turisterna har åkt hem så är det en smart idè att gå på en språkkurs.

Flera reseförmedlare ordnar kurser här, sök ”språkkurs Mallorca” (esl) och se vad som passar dig bäst. Här erbjuds även kurser i matlagning och hantverk, en annorlunda och inspirerande höstresa!

Vandra i Italien

Italien har ett varierat och dramatiskt landskap och även här passar det perfekt att vandra. Mytomspunna Toscana erbjuder böljande fält och vackra, dimmiga morgnar under hösten, medan vandringslederna kring Comosjön är mer dramatiska, med fantastisk utsikt över den lågt belägna sjön.

Planera dagens tur på en karta innan du ger dig av och var realistisk med hur långt du kan ta dig under en dag. Ät eller fika vid de byar ni passerar under dagen och ta en eller två dagar till stadsvandringar när ni kommer till en större stad. För många passar det bättre att utgå från en stad och ta dagsturer ut på det omgärdande landskapet.

Vandringarna ger dock en god ursäkt att njuta av lokalt vin och god mat under resan utan att behöva oroa sig för figuren. Att vandra under semestern är även ett bra sätt att må bra och komma hem ordentligt upplivad, om än skönt trött i benen.

Zürich för konst

För den som är mer konstintresserad än sport och naturintresserad lockar Zürich i centrala Schweiz. Även om staden är underbart belägen vid sjön som gett staden sitt namn och därmed uppmanar till äventyr på både fot och i båt, finns här också en uppsjö av kultur att ta del av.

Under mitten på oktober välkomnar staden till internationell konstmässa. Här möts ett stort antal konstgallerier och konstnärer för att sälja konst och ställa ut nya verk. Zürich och hela Schweiz är annars känt som ett framstående utbildningsland och även hör erbjuds ett stort antal flexibla språkkurser, främst i tyska (mer information).

Kulturhuvudstaden Maribor

Mer kultur och upplevelser erbjuder Europas kulturhuvudstad Maribor, Slovenien. Här anordnas ett gediget program av kulturella evenemang och utställningar under hela året. Maribor är Sloveniens näst största stad, belägen invid Drava floden i nordöstra delen av landet.

Här finns förutom modern och nyskapande kultur, vacker historisk arkitektur och traditionellt slovenskt hantverk att förundras över. I oktober visas bland annat en utställning för att fira att det är 150 års jubileet av Gustav Klimts födelse.

13 Aug 2012