Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Populära hundraser

Det har skett ett tronskifte i Sveriges populäraste hundras. Det är nu inte längre Schäfern som är den populäraste hundrasen utan nu är det Labrador retrievern som tagit över tronen. Detta beror inte på att Labradoren ökat i registreringen utan snarare att Schäfern sjunkit. Dock ligger schäfern fortfarande på andra plats. Skulle man slå ihop den kort och långhåriga Chihuahuan skulle det vara Sveriges populäraste hundras.

Andra populära hundraser är följande:  Golden retriever, Jämthund, Cockerspaniel, Chihuahua korthårig, Chihuahua långhårig, Rottweiler, Cavalier king charles spaniel och Chinese crested dog.

Tänk på att det finns runt 400 olika hundraser i Sverige och att dessa hundraser kanske inte passar just dig. Att välja hundras är en stor utmaning för alla blivande hundägare. De flesta väljer hundras efter utseende och det är helt fel väg att gå. Alla hundraser passar för olika människoindivider. Därför är det viktigt att läsa på om den hundras som du tänker skaffa en tid innan. Det är också väldigt bra om du känner någon som har den hundras du tänker skaffa. Då kanske du kan få vara hundvakt och känna på hur det är.

Har du inte det får du i alla fall träffa hundrasen hos kenneln. Du kan även kolla på Youtube där det kanske finns hundklipp på rasen eller Googla efter hundbilder. Då får du mer en inblick på hur rasen ser ut. Tänk på att skaffa hund är ett stort steg i livet. Därför är det extremt viktigt att du är förberedd och inte gör ett förhastat beslut. Något som tyvärr är väldigt vanligt idag. Detta kommer bara kosta dig massa pengar och hunden kommer få lida.

Om du skaffar hund och ska resa med din hund måste du skaffa ett pass åt hunden. I passet finns det information om följande: Hunden och dess ägare, ID-märkning, vaccinationer, andra behandlingar. Detta är något som du behöver ha med dig vid transport över svenska gränsen. Om du ska flyga med hunden, läs på hos flygbolagets hemsida innan du reser. Alla flygbolag har olika regler och priser gällande hundar. Då slipper du oväntade överraskningar.

1 Mar 2012