Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Problem med medianusnerven?

Har du problem med bortdomningar i handen? Detta tyder på att du har problem med din medianusnerv. Dessa problem uppstår i samband med att man överanstränger handleden. Vid en överansträngning så svullnar dina senor upp i handleden, karpaltunneln för att vara mer specifik.

Karpaltunneln är en passage mellan handen och handleden som är väldigt trång. I denna passage finns alla senor, nerver och skelett som styr din hand. När senorna i karpaltunneln svullnar så hamnar medianusnerven i kläm. Detta är orsaken till att handen domnar bort och börjar sticka. Detta är början till ett tillstånd som kallas för karpaltunnelsyndrom.

Att bota karpaltunnelsyndrom behöver egentligen inte vara så svårt. En kortare sjukskrivning för att låta handleden vila i någon vecka eller två är allt som behövs för att bli av med problemet. Under denna tid ska man alltså inte anstränga handleden över huvud taget. Bäst är om man kan linda in handleden i ett bandage eller någon annan form av elastisk binda. Då får handleden vila och svullnaden i senorna kommer så småningom försvinna.

Många väljer tyvärr att ignorera signalerna som kroppen sänder. De tycker helt enkelt att det är för dyrt att sjukskriva sig. Men vad som skulle varit två veckor kan enkelt bli sex månader. Låter man inte handleden vila så kommer en operation bli oundviklig. Förvisso så är operationen över på femton minuter. Men då man snittar av ledbandet som bildar karpaltunneln så är rehabliteringen lång. Något som är värt att tänka på innan man bestämmer sig för att strunta i sina problem.

Vissa personer kan ha enorma problem med karpaltunnelsyndrom. Även fast de blir av med den så kommer den tillbaka efter några dagar. Är man en av dessa personer så bör man fundera på om man kanske har någon form av ledgångsreumatism som är en ledsjukdom. Detta är någon man måste kolla upp då det kräver hjälp för att behandla.

 

2 Feb 2012