Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Problematiken med nummerportering

Det finns fyra stycken mobiloperatörer i Sverige som tillsammans dominerar marknaden över mobilabonnemang. Med tanke på att de endast är fyra stycken borde det inte vara särskilt svårt att bestämma sig för vilket mobilabonnemang man ska köpa när bindningstiden har gått ut och det väl är dags att byta abonnemang.

Många abonnenter tycker dock att det kan vara väldigt krångligt att byta mobilabonnemang till en annan operatör än den de använder sig av idag. Tekniskt sett är det mycket enklare än vad det var för några år sedan. Då kunde man inte föra över sitt nummer till en ny operatör, utan man var tvungen att skaffa sig ett nytt nummer. Detta var ett stort hinder för kunden då det finns ett stort värde i att behålla det telefonnummer som man redan har. Idag är möjligt att portera sitt nummer till en annan operatör vilket underlättar för kunden att byta till en annan operatör. Denna nummerportering går mycket smidigare och snabbare än vad många tror. Därför bör du inte tveka över att porteringstiden kan bli lång då planerar att byta mobilabonnemang.

Sänk dina mobilkostnader via ett enkelt knep

Problemet som uppstår då det är möjligt att byta sitt telefonnummer till en annan operatör är att de som har ett så kallat vännerabonnemang, där man ringer kostnadsfritt till de som använder sig av samma operatör som du själv, inte längre kan avgöra om ett samtal som de ringer är gratis eller inte. Detta eftersom det inte längre går att avgöra operatörstillhörighet genom att bara se telefonnumret, vilket man kunde göra tidigare. Då gick det att avläsa direkt genom att kolla på numret, vilken operatör numret tillhörde.

Idag finns det dock applikationer som löser detta problem. De presenterar då vilken operatör som varje nummer i användarens telefonbok tillhör. På så sätt kan man bättre hålla reda på sina samtalskostnader och förmodligen sänka sina mobilräkningar.

16 Feb 2012