Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Proteinpulver för ett synbart resultat

Protein är som bekant kroppens byggstenar. För att öka muskelmassan går det att öka intaget protein för att snabbare nå ett synligt resultat.

Protein finns naturligt i vår mat med olika doser beroende av vilket livsmedel som väljs. Proteinpulver finns för att få höga koncentrerade doser av ämnet, något som många idrottsmän behöver för uppbyggnad av musklerna.

Vad är protein?

På gymmet pratar alla om att proteinerna bygger upp musklerna och proteinpulver dricks för att snabba på kroppens egna arbetstakt, men vad är då egentligen proteiner? Förr kallades det äggviteämne och det består egentligen av aminosyror. Det finns flera olika typer av proteiner. Den som benäms motorprotein, eller det mer korrekta namnet myosin, är det som gör att våra muskler rör sig och förrådsproteinet myoglobin lagrar syret.

Ett aktivt liv

Det blir allt vanligare att styrketräna på gym men även att utöva andra fysiska aktiviter där. Förr i tiden hade de flesta människor ett jobb som innebar kroppsarbete men med intåget av datorer blev vi allt mer stillasittande.

Människan har alltid varit uppfinningsrik så även hissar, rulltrappor och bekväma fordon har gjort intåg i våra vardagsliv. Men de senaste årens upplysning och kroppsideal har fått fler att lämna soffan och bege sig till gymmet.

Ett aktivt liv innebär enbart positiva effekter men det synliga resultatet kan ibland dröja. För att få kroppen att arbeta lite snabbare går det öka intaget av proteiner i kosten, vilket enklast, och mest effektivt, görs med ett proteinpulver.

Vad är proteinpulver ?

Proteinpulver är ett pulver med hög koncentration av protein. De är avsedda för att på ett effektiv sätt bygga upp muskelmassan. Pulvrens sammansättningar varierar beroende på vilket som väljs. De kan ha olika beståndsdelar av kolhydrater och proteiner och vilket som väljs är helt individuellt av vilken effekt som söks.

Proteinpulver finns i olika smaker och att läsa om vilket som lämpar sig för den egna träningen kan vara en god idé.

25 Feb 2013