Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Publicera dina dikter och noveller på nätet

Intresset för att skriva växer i Sverige och många väljer att starta egna bloggar där de publicerar sina tankar och funderingar i form av noveller och dikter etc. Men ett viktigt led i skrivprocessen är att man får feedback, ris såväl som ros. För att få feedback är alltså det bästa att man publicerar sina alster på en blogg eller hemsida som redan har många besökare. Det finns flera bloggar och hemsidor i Sverige som specialiserat sig på att erbjuda ett gratisalternativ för den som vill få sina texter lästa och bedömda (även om det är frivilligt, alla tål ju inte kritik).

Novelle.se är ett sådant alternativ. På denna sida kan du skicka in texter i olika former. Allt från noveller till dikter, poesi, låttexter osv. Publicera dina noveller, dikter och låttexter online här.

På novelle.se kan du välja om du vill att dina texter ska bedömas med ord eller med stjärnor (1-5). Du kan också be redaktören komma med professionella åsikter om dina texter. Främst är han specialiserad på låttexter då han jobbat med detta i flera år.

Sidan uppmuntrar också alla att omfatta den nya formen av berättande som håller på att växa fram i kölvattnet av den nya teknologin, som till exempel att man berättar sin historia med såväl video som text och ljud. Morgondagens böcker kommer nämligen vara interaktiva på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid. Detta hänger samman med uppkomsten av läsplattor och surfplattor i kombination med att internetleverantörerna nuförtiden kan leverera mycket mer bandbredd, och tjänster som Youtube erbjuder gratis lagring av stora mängder data (även kortare snuttar av video tar upp mycket hårddisk).

Framtiden för den som kan konsten att uttrycka sig med såväl ord som bild är mycket ljus. Företag skriker redan nu efter skribenter för sina hemsidor och sociala medier. I USA är den starkaste trenden inom online marknadsföring "content marketing", det vill säga att man får ut budskapet om sin produkt eller tjänst med hjälp av artiklar, videos och bilder på en stor mängd kanaler. Mest effektivt är det att presentera en produkt genom att "berätta en historia".

Det kan mycket väl bli så att din hobby, att sitta hemma och skriva berättelser, kan leda till spännande yrkesmöjligheter i framtiden (eller i alla fall chansen att tjäna en liten extra hacka!)

20 Jun 2013