Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

PWO – den nya stjärnan bland kosttillskott

Du som tränar mycket och gillar att bygga upp muskler har säkert hört talas om PWO, eller prestationshöjare, som det också kallas för. PWO är en förkortning för det engelska pre-workout, och är helt enkelt ett slags kosttillskott som intas antingen som en dryck eller en kaspel ungefär 30-50 minuter innan träningspasset.

Själva syftet med prestationshöjaren är att man ska få en ökad prestationsförmåga och piggna till ordentligt inför träningspasset så att man ska orka bättre och därmed även få bättre förutsättningar för att bygga upp sina muskler. Ibland kan prestationshöjare även göra så att man lättare kan återhämta sig efter ett tungt styrkepass.

För det mesta innehåller en prestationshöjare olika slags aminosyror, koffein, BCAA, alanin och ibland även DMAA. En av de viktigaste aminosyrorna i prestationshöjaren är arginin som bildar kväveoxid och i sin tur leder till vidgade blodkärl i kroppen och därmed bidrar till en bättre blodcirkulation.

Kreatin används också ofta i prestationshöjare av den anledningen att det verkligen fungerar. När musklerna arbetar intensivt ökar kreatin prestationsförmågan och du orkar träna både bättre och under en längre tid. För att uppnå maximal effekt krävs dock ett dagligt intag, så om du inte tränar varje dag kan det vara bra att ta kreatin som något annat kosttillskott de dagarna som du inte tränar.

Även om PWO är ett ganska nytt fenomen så finns det redan idag massvis med olika prestationshöjare på marknaden som man kan välja mellan. Eftersom det finns så många olika produkter att välja mellan kan det vara svårt att veta vilken som fungerar bäst, så det är bara att prova sig fram.

Kom också ihåg att koffein fungerar utmärkt som stimulant i naturlig form, så ibland kan det faktiskt räcka med att bara dricka några koppar kaffe om dagen för att du ska orka träna hårdare och längre.

17 Oct 2013