Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Råd till dig med oro för cancer

Om du går omkring och oroar dig för att ha blivit sjuk, eller om du uppvisar tecken på att faktiskt vara det – då är det bättre att du faktiskt försöker ta reda på hur det ligger till. Oro är skadligt i sig. Men vad är det då man ska fråga? Här får du några tips på hur du kan gå till väga för att slippa oroa dig.

Våga fråga

Man ska ställa de frågor man känner att man vill ha svar på. Det finns inga dumma frågor och det är bättre att fråga än att känna oro. Dessutom är det viktigt för vårdpersonalen att de tar patienters oro på allvar. För oavsett om patienten har cancer eller inte så måste det utredas. Annars får man inte svar förrän det är för sent.

Ta oron på allvar

Om du oroar dig för att du har fått cancer är det viktigt att du säger det. Beskriv dina symptom så utförligt som möjligt. Det underlättar doktorns jobb med att ställa rätt diagnos.

Lyssna på din kropp

Man måste vara lyhörd mot sig själv och våga lyssna på sin egen kropp. Det är viktigt att vara uppmärksam på nya symptom och inte negligera dem utan söka sjukvård. Ju tidigare en cancersjukdom hittas desto bättre. Så har man symptom, som till exempel blod i avföringen, då ska man gå till doktorn.

Sök information

Det är bra att man själv söker information först, men då är det viktigt att man använder tillförlitliga källor. Man kan alltid gå in på Cancerfondens hemsida eller på sjukvårdsrådgivningen. Man ska givetvis vända sig till vårdcentralen eller husläkaren om man känner att den information man hittar inte är tillräcklig.

En annan bra källa när det kommer till cancerrelaterad information är cancerinformation.nu där det både finns personliga reportage om cancerdrabbade och anhöriga samt mer informativa faktaartiklar om ämnet.

30 Sep 2013