Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Rädda ett förhållande med parterapi i Stockholm

Att befinna sig i en relation där man inte mår bra kan vara mycket smärtsamt. Även om man vill vara vänner och diskutera saker på ett lugnt och sansat sätt så lyckas man inte med detta. Många inser att om de inte får hjälp utifrån så kommer förhållandet inte att kunna fortgå, men kan man rädda ett förhållande med parterapi i Stockholm, eller är detta bara slöseri med tid och pengar? Svaret på frågan är ja, man kan rädda förhållandet, men man måste se till att välja rätt terapeut och metod, och man måste vara villig att ge processen den tid och det engagemang som den förtjänar.

Välja rätt terapeut

Idag finns det många olika metoder och inriktningar för terapi, och när man ska välja en terapeut så kan det vara svårt att veta vad som kommer att fungera.

För det första så är det mycket viktigt att man vänder sig till en person som är oberoende. Om moster Anna är bildterapeut så bör man alltså inte försöka spara in pengar genom att gå till henne! Terapeuten måste kunna skapa sig en objektiv bild av paret som helhet och även upptäcka mönster hos båda som kan vara viktiga pusselbitar då man försöker komma fram till vad det är som leder till slitningar och problem.

Det hjälper förstås också att få parterapi ifrån en terapeut som har gott om erfarenhet av tidigare fall och även insikt och kunskap om olika metoder för att kunna anpassa terapin efter de faktiska behoven. Man kan alltid be om rekommendationer, men ett första möte ger en bättre bild av om terapin kommer att fungera eller inte.

Ett första möte

Det allra första mötet med terapeuten kan vara det som kräver mest. Många upplever att det är lite pinsamt att be om hjälp, och en del är säkra på att de inte kommer att få gehör för sina känslor och åsikter. Har man väl tagit sig till ett första möte så har man kommit långt.

Det är nämligen här som man får chansen att inse att det finns mycket att göra för att rädda ett förhållande som har bråkats sönder. Genom ett första möte med terapeuten så ser man att det går att strukturera om invanda mönster och att använda sig av effektiva verktyg, för att bygga om i relationen. Detta inger hopp och en mycket positiv känsla av att det faktiskt går att leva tillsammans i fred och glädje.

Hur länge ska man gå i terapi?

Det händer faktiskt att par får ordning på relationen genom några få möten. Hur länge man ska gå i parterapi beror på många faktorer, men det är viktigt att man känner att det går framåt. Det måste finnas konkreta mål och även avstämning under resans gång så att man ser hur livet har förbättrats tack vare terapin.

Det är inte så att man måste ha ett uselt förhållande för att behöva terapi. Smarta par inser att alla relationer kräver arbete och insikt. Man kan även förebygga problem genom att vårda förhållandet och lösa mindre konflikter med hjälp av de verktyg som man får av en duktig terapeut.

22 Jul 2012