Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Rätt lönesystem effektiviserar verksamheten

Lönehantering kräver både kompetens och effektivitet, men faktum är att en löneadministratör kan vara hur duktig, påläst och effektiv som helst men har ni inte rätt lönesystem så kommer er lönehantering inte att vara så enkel som den faktiskt kan vara.

Med fel lönesystem tar lönehanteringen onödigt lång tid och risken att saker blir fel och får göras om är stor. För att hitta rätt gäller det att fråga sig vilka behov ens specifika företag har.

Behoven varierar ordentligt beroende på bland annat företagens storlek och antal anställda. Det finns lönesystem för allt från småföretagare med bara några få anställda och inga högre krav på avancerad lönehantering till lönesystem för ett oändligt antal anställda och specifika behov för allt möjligt.

Om man har en intern löneadministration gäller det att hitta ett program som är kompatibelt med datorerna och operativsystemet.

Användarvänlighet är givetvis A och O när det kommer till lönesystem, programmet ska vara lätt att lära sig och enkelt att använda, nöj er inte med några halvmesyrer. Systemet ska givetvis också kunna hantera ledigheter och lönehistorik, skattedeklaration och de kontrolluppgifter som skickas till Skatteverket, liksom mertid och övertid.

Det finns program som kan kopplas till bank, bokföring och skattemyndighet, och dessa underlättar givetvis arbetet betydligt.

Se till att ni väljer noggrant och nöj er inte med första bästa system. Att stirra sig blind på priset är helt fel när ni står inför denna investering, köp inte det billigaste. Rätt lönesystem är väldigt viktigt för att kärnverksamheten ska kunna maximera sin effektivitet, produktivitet och vinst, det tål att nämnas både en och två gånger.

Ett säkert sätt att hitta rätt lönesystem är att outsourca verksamhetens löneavdelning och ställa krav på det företag som får i uppdrag att ta över.

Många företag som sköter löner åt andra företag ligger i framkanten när det gäller programmering av lönesystem och kan också skräddarsy lösningar för just ert företag.

26 Feb 2013