Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Res och lär med mångsidiga kurser utomlands

Vinterkaos och riktigt kallt hemma i Sverige, då börjar man gärna drömma om det kommande årets semester. Många vill resa till solen och bara njuta av att slappna av och slippa livets alla måsten, men många vill också ha någonting annorlunda på resan. Här kommer lite olika tips på kurser man kan gå utomlands. Förhoppningsvis inspirerar de och ger idéer för en spännande semesterresa som ger ny kunskap och erfarenheter att använda även på hemmaplan. Vem vill inte kunna laga godare mat, eller lära engelska språket lite bättre?

Något som blivit allt mer populärt under de senaste åren är språkresor för vuxna resenärer. Språkresor förknippas ofta med ungdomar men nu är vuxna minst lika välkomna att resa utomlands för att förbättra sina språkkunskaper. Nästan överallt i världen erbjuds språkkurser, från en eller två veckor i längd, upp emot ett helt år. Hur länge man vill studera är därför helt upp till en själv, likaså när på året man vill resa. Populärt är som alltid engelskspråkiga länder så som Storbritannien, Malta, USA och Australien, men även Spanien, Frankrike, Tyskland och Italien lockar många. Många olika språkreseförmedlare erbjuder resor, en av dem är esl.se, men det finns många fler. Jämför flera olika innan du bestämmer dig.

Förutom språkkurser är en av de mest populära kurserna att läsa utomlands matlagning. Till exempel matlandet Frankrike erbjuder ett stort antal kurser med olika inriktningar, längd och svårighet. För den som inte är flytande i franska är tipset att läsa en kurs som ges på engelska – det samma gäller naturligtvis i andra länder där man inte kan det inhemska språket. Är man intresserad av matlagningskurser utomlands kan man höra sig för med olika resebyråer i Sverige, där kurs och resa ingår som ett paket, eller boka på egen hand direkt på plats. Båda har sina fördelar och bäst är naturligtvis att leta runt, speciellt på internet, och se vilka alternativ som erbjuds. Möjligheterna är stora – skriv ned dina idéer och se vad som kommer upp när du söker till exempel vinprovarresa till Italien eller Frankrike, matlagningskurs i Paris eller Mexico!

För dig som vill lära dig sport finns minst lika många alternativ. Surf-kurser är en populär aktivitet som tyvärr inte har de perfekta förhållandena i Sverige. Beroende på din budget erbjuds surf-kurser på alla nivåer utmed Englands sydkust eller Australiens östkust, två exempel av hundratals olika möjligheter världen över. Fördelen med att gå en kurs när det gäller olika sport-aktiviteter är ofta att man kan låna eller hyra utrustning på plats, vilket betyder att man som nybörjare inte behöver oroa sig om att investera i utrustning på egen hand. Likaså är det en god idé att gå en kurs innan man på egen hand ger sig ut bland vågorna, eller upp i bergen om det handlar om t.ex. bergsklättring eller skidåkning, speciellt om man inte är erfaren eller känner till de speciella förhållandena som råder på platsen.

En fjärde kategori kurser som erbjuds för resenärer utomlands är kultur-baserade kurser. Dessa kan handla om konsthistoria, mer praktiska konsthantverkskurser, eller målning. Konst och hantverkskurser erbjuds ofta utomlands med svenska lärare, men finns såklart också med inhemska lärare för den som föredrar det. Igen finns då möjligheten att antingen boka via en svensk resebyrå eller kursförmedlare, eller på egen hand direkt hos läraren. Ett sätt att söka kurser och lära sig mer om de olika alternativen är att gå till Kurser.se, en stor online guide som listar kurser i alla möjliga ämnen, både i Sverige och utomlands.

27 Feb 2012