Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Resor online kan uppfylla dina drömmar

Det fanns en tid när vissa resor var ”något man gör en gång i livet”. Med dagens utbud på resor online, är det egentligen raka motsatsen. Priserna sjunker ständigt och den som letar efter att resa billigt kan enkelt få sin drömsemester utan att ruinera sig.

Det är naturligtvis svårare under högsäsong eller till destinationer på andra sidan jorden, men trycket på resor har gjort att man nästan kan ta sig vart som helst i dag för några tusen.

Världens bästa och mest populära resmål

Alla har olika smak när det kommer till att resa. Vissa älskar att ta del av nya kulturer medan andra bara är ute efter sol, bad och paraplydrinkar. När New York Times listade världens 45 bästa resmål, skulle nog många svenska resenärer rynka på näsan – även om Dalarna knep en hedrande 44:e-plats.

För denna prestigefyllda lista innehöll varken Kanarieöarna, Barcelona, Sunny Beach eller Mallis. Istället är platser som Panama, Helsingfors, Lhasa i Tibet och Florens med. Till och med yttre rymden får en plats, trots att det alltid är för kallt för att ta sig ett dopp där.

Panama, som toppar listan, vinner på sin eminenta blandning av kultur, arkitektur och underbara paradisstränder vid den karibiska kusten. Panama, och speciellt skärgårdsdelen Bocas del Toro, besöks ständigt av backpackers.

Vart åker vi svenskar?

Svenskar reser mer än någonsin tidigare. Bara förra året ökade vårt resande med 12 % jämfört med 2011. Den populäraste destinationen för svenskar är fortfarande Spanien, medan Thailand har dalat och platser som England och USA börjat locka allt fler.

Andra ställen vi väljer att åka till är Mexiko, Indien och länder i Östeuropa. Montenegro och Kroatien är exempelvis nykomlingar som förutspås bli nästa Kanarieöarna. Spännande kultur i kombination med perfekta badmöjligheter och god mat och dryck gör att vi överger de mer klassiska turistmålen.

Dessutom är det ofta mycket billigare att ta en charter till Öststaterna än till södra Europa. Är man ute i god tid eller i sista minuten, är chansen stor att man kan hitta en solsemester med flyg och hotell för några få tusenlappar.

Exempel på resor till bra pris:

Turkiet

En modern svensk klassiker som aldrig kostar skjortan. Biljetter i sista minuten brukar ligga runt 1500-2000 kronor för en vecka.

New York

Otippat? Visst brukade biljetter till städernas stad ligga betydligt högre i pris än svenskarnas vanliga resmål, men det har snabbt förändrats. I dag får du uppleva Manhattans puls, hänga i Central Park och nattklubba i Brooklyn för ca 3000 kronor – alltså ungefär lika billigt som en vanlig charter.

London

Endast flyg till London kostar ofta mindre än ett tåg till Malmö. Den brittiska huvudstaden är ett måste för alla stadsälskare. Samtidigt är det lätt att luras av de billiga biljetterna – staden i sig är nämligen väldigt dyr att vara i.

Berlin

Denna europeiska pärla var relativt gömd under många år, men nu har turisterna verkligen hittat Berlin. Resor från Stockholm kan kosta så lite som 200 kronor, ibland ännu mindre! Staden har tusentals hotell i alla möjliga prisklasser.

Du kan boka resor på nätet hos Expedia. För mer information, besök webbplatsen - www.expedia.se.

13 Aug 2013