Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Resor

Vem älskar inte att resa?

Nu är våren här och vädret börjar bli bättre, temperaturen stiger och humöret med den. Kanske längtar vi nu som allra mest efter sol och värme, men för den som inte orkar vänta kan en värmande resa vara alldeles rätt. Varför inte ta en långweekend i någon av Europas mysiga huvudstäder? Det finns så mycket fint att se och man behöver inte åka runt hela jorden för att hitta fina resmål. Nedan kan du läsa om några europeiska pärlor jag verkligen kan rekommendera.

Rom

Italiens huvudstad, Rom, är en stad man måste ha besökt en gång i livet. Här finns något för alla, den fantastiska kulturen och sevärdheterna i kombination med atmosfären och den himmelska maten gör staden oerhört svår att motstå.

För att på ett tillfredsställande sätt kunna ta del av hela Roms utbud bör man spendera 4-5 dagar här. Detta för att kunna insupa atmosfären och kunna njuta fullt ut. Missa inte Vatikanen, Peterskyrkan, Sixstinska kapellet, Fontana Di Trevi, Spanska trappan och Colosseum. Bäst tid att besöka staden är under våren eller tidigt på hösten.

Lissabon

Portugals pärla, tillika huvudstad lämnar ingen oberörd. Ett besök i den myllrande miljonstaden är något alla borde ta sig tid till. Åk hit för att äta, uppleva, njuta, känna och slappna av. Smaka härliga viner och njut av vällagad och kryddig mat. Man kan under våren, sommaren och hösten räkna med relativt bra väder i Lissabon, medeltemperaturen under denna period ligger på mellan 19 och 27 grader.

Venedig

Den romantiska staden i nordöstra Italien är väl värd ett besök. Ta med dig din kära och spendera några dagar bland kanaler, fantastiska byggnader och enastående glaskonst. Tänk på att träna upp ditt lokalsinne innan du reser hit, det är lätt att gå vilse då många av gränderna ser väldigt lika ut.

Ett hett tips är att boka flyg och hotell separat, då kommer man oftast billigast undan. Trevlig resa.

31 May 2013