Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Rockabilly och barnkläder

Det finns få stilar som fått en såpass stor renässans de senaste åren som rockabilly stilen. Många ungdomar och vuxna älskar denna stilen och band såsom The Playtones har rönt stora framgångar i melodifestivalen. Rockabillyn har alltså blivit populär igen och nu har även denna stil kommit till barnkläder. Men vad är då rockabilly och vad kännetecknar denna stil?

I grund och botten så är rockabilly en musik-genre som initialt introducerades av bandet Bill Haley And His Cornets. Den något mer kände Elvis bidrog senare till att rockabillyn spreds världen över och blev mycket populär under mitten av 50-talet.

Själva musikstilen är en mix av country-musik (som även kallats hillbilly-musik) och blues-musik. Denna mix blev en form av rockmusik som kom att kallas rockabilly.

De viktigaste instrumenten i ett rockabilly-band är den halv-aukustiska elgitarren samt kontrabasen. I rockabilly så "slår" man på kontrabasens strängar på ett sätt som kommit att kallas "slapback".

Storhetstiden för rockabillyn var utan tvekan i mitten på 50-talet och under slutet av 50-talet så började denna genre att upplösas och förgrenas ut i andra stilar. Med bandet Straycats så fick dock rockabillyn en comeback under 80-talet. Man kallade Straycats stil för "Neo-rockabilly".

Genom åren så är det främst raggare som lyssnat på rockabilly-musik och därför har denna musikstil varit en viktig del i raggarkulturen.

Ett företag som drivit på denna utveckling och tagit en stark position inom rockabilly barnkläder är Rockefella. Rockefellas motto är att skapa barnkläder för idag med en känsla av gårdagen.

Målgruppen för Rockefella barnkläder är barn mellan 3 månader och upp till 8 år. Vidare så är detta ett svenskt företag med säte i Stockholm. Rockefellas barnkläder finns att köpa både i fysiska barnklädesbutiker och i webbutiker som säljer barnkläder och det är verkligen ett klädmärke som är värt att kolla in, oavsett om du är raggare eller inte!

10 Sep 2012