Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Rosa Pantern - En Njutbar Drink

Rosa Pantern var från början en serie långfilmer om en relativt klantig detektiv. Under filmernas för- och eftertexter medverkade en tecknad rosa panter som senare fick en egen serie. Denna panter blev så pass populär att den fick en drink uppkallad efter sig.

Drinken Rosa Pantern finns i ett antal olika versioner. Jag har till och med sett att man i vissa länder gör en cocktail med apelsinjuice och gin i som kallas för Pink Panther. Det är dock inte den drink som jag tänkt att lära ut i denna artikel. Utan jag kommer snarare fokusera vid den tolkning som vi är vana vid att hitta här i Sverige.

Denna version är en mjölkdrink som man dricker ur ett isfyllt highballglas. När man skapar en drink så är det viktigt att man fyller glaset med isbitar och inte bara lägger i 2-3 stycken. Annars finns det stor risk att isen börjar smälta och vad man har kvar är en äcklig, vattenutspädd dryck.

Ett drinkredskap som man bör ha är en shaker. Det är i shakern man häller i alla ingredienser för att tillsammans med is skaka ihop dem till en balanserad smak. Om man endast rör ihop ingredienserna från receptet, så finns det risk att den inte blandas på ett bra sätt. Denna risk minimeras med en shaker. Det bästa med detta redskap är att den är väldigt enkel att använda. Man fyller upp den med is och häller i alla ingredienser som ska blandas. Sedan så skakar man den tills att shakern blir väldigt kall och börjar kondensera på ytan. När detta sker är man färdig. Då är det bara att öppa locket och hälla i allt i glaset eller sila det genom silfunktionen om man nu föredrar det.

Nu när du vet hur man ska använda shakern så tänkte jag att vi ska gå igenom receptet :

2cl Likör 43 2cl Vodka 5 Droppar Grenadine

Fyll upp med röd mjölk.

Gör så här : Häll i alla ingredienser i en isfylld shaker och skaka om den kraftigt. Häll ner den i ett highballglas och avnjut. Har du ingen shaker så går det att hälla i alla ingredienser i ett isfyllt glas och röra om den ordentligt med en sked. Resultatet blir dock sämre. En shaker går att få tag på i de flesta presentaffärer.

Notera att detta inte är orginal receptet. Utan snarare den drinken man får ute på de svenska krogarna. I orginalet har man istället 2cl vodka, 2cl amarett o,5 droppar grenadine och 5cl grädde.

11 Dec 2011