Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Rosen

Det kan verka lite tråkigt att skriva om den mest kända blomman i världen men jag tycker att det passar bra.

Rosen är väldigt spriden och den finns över hela världen. Det finns självklart fler växter som har den spridningen men rosen är helt klart överlägsen i användning som dekorativ blomma.

När man ska uppvakta sin kärlek så brukar alltid rosen vara den första blomma som man tänker på. Det är svårt att säga hur det blev på detta sätt men rosen har trots allt använts i dekorativt syfte i tusentals år. Rosen var i början främst i Kina och runt medelhavet där den användes väldigt tidigt i buketter och liknande.

Rosen är en väldigt fin blomma och min åsikt är att den kommer att användas väldigt länge. Det är omöjligt att säga hur den kommer att se ut om ett par hundra eller kanske till och med tusen år. Många olika raser av rosen har muterat under åren eftersom man försöker få den att bli vackrare eller liknande. Detta gör att man aldrig vet hur den kommer att se ut i framtiden. Självklart finns det många raser som inte kommer att förändras speciellt mycket men den generella rosen tror jag kommer ändras rätt så mycket.

Rosens doft används väldigt ofta för att framställa parfym eftersom det är en otroligt väldoftande blomma. Det är även populärt att använda det som smak i te eller sylt genom att ta frukten eller bladen från blomman. Detta blir en väldigt trevlig smak och är en relativt bra källa av C-vitamin.

Rosen är otroligt intressant för väldigt många människor eftersom den är som en symbol för något som är otroligt vackert men fortfarande har törnar som kan göra ont. Detta är en väldigt symbolisk sak för många i förhållanden eller liknande.

Rosor klarar sig relativt bra över vintern men man får vara lite försiktig med vilken sorts ros man planterar och var någonstans man bor. Detta är rätt så viktigt för annars kan rosorna dö över vintern och då tar det ett par år innan man kan plantera nya rosor på samma plats.

Det finns sätt att fixa jorden så man kan plantera rosor där igen men det är mycket lättare och det blir bättre om man ser till att det blir rätt första gången. När man väljer ros ska man också se över hur mycket tid man har till att sköta dessa. Vissa rosor klarar sig bättre medan andra inte klarar sig utan konstant skötsel.

Det är lite som att ha husdjur som man måste sköta om ofta, kanske inte i samma skötselnivå men fortfarande så måste man se till att de får hjälp på vägen.

Mer information på blominfo.se

22 Aug 2012