Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Så här tas ett personalfoto

När du fått information om att ett personalfoto ska knäppas, kommer du att erhålla en tid när du ska möta fotografen, både för det individuella kortet samt gruppfotografiet om ett sådant ska tas. Tänk på att kortet ska användas inom yrket så det inte ser ut som du är på väg till krogen en lördagsnatt.

Det är viktigt att passa tiden så att allt flyter på bra, både så att det vardagliga arbetet inte blir lidande samt att kollegerna och fotografen inte heller blir påverkade negativt av förseningar.

Hos fotografen

När ett personalfoto tas kommer en professionell fotograf till arbetsplatsen, oftast brukar man anställa Företagsfoto för att ta ett personalfoto. Beroende på vad chefen avtalat fram kommer kortet att tas mot befintlig exteriör eller så har fotografen tagit med sig en egen lämplig utrustning för ändamålet.

Fotografen tar några kort med sin kamera och på de individuella korten har du möjlighet att själv välja vilket du tycker du är mest nöjd med, det kortet kommer sedan att användas på arbetsplatsen. På gruppfoton kommer inte samma valmöjlighet att ges.

Vilka kommer att se fotot?

Det skiljer sig förstås åt mellan de som anlitar en fotograf för ett personalfoto. Generellt sett är det kunder och kollegor. Det är vanligt att se bilder på olika arbetsplatser med skyltar som säger ”vi jobbar här” och sedan bilder på alla medarbetare.

Korten kan även komma att användas på passerkort och i interna sammanhang, exempelvis i personaltidningar eller det interna datanätet. Gruppfoton kan ofta ses inramade på arbetsplatsen men ibland tas det vid festligare sammanhang. Personer som har jobbat i 25 år brukar vanligtvis posera tillsammans på ett personalfoto men även för de traditionella julkorten.

Missnöjd

På större arbetsplatser brukar det alltid finnas personalfrånvaro och fotografen är på plats mer än en dag. Skulle du då vara missnöjd med det första individuella kortet brukar det gå bra att få en ny tid.

29 Jun 2013