Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Så här väljer du förvaringsskåp

Den vanligaste typen av förvaringsskåp är skåp som används i bland annat skolor, på kontor och arbetsplatser. På dessa platser brukar alla ha sitt eget skåp i vilket man kan förvara sina personliga ägodelar som man inte vill bära med sig hela tiden, eller om arbetsplatsen kräver särskild klädsel så kan man enkelt förvara sina vanliga kläder i skåpet under arbetsdagen.

Det finns även gott om förvaringsskåp för kortvarigare förvaring på offentliga platser som t.ex. butiker, simhallar och gym.

Här följer några tips som kan vara bra att tänka på då du väljer ett förvaringsskåp:

  1. Användningsområde Utgå alltid från användningsområdet då du väljer skåp. På vilken plats ska det användas, av vem och vilken slags saker kommer troligtvis att förvaras i skåpet? När du har tagit reda på detta blir det enklare att välja mindre detaljer kring skåpet.
  2. Placering Var ska skåpet eller skåpen placeras? En del skåp står fristående medan andra kan monteras t.ex. på väggen.
  3. Hyllor och hängare Ska skåpet ha hyllor och i så fall hur många? Hur ska de vara placerade?
  4. Material Det vanligaste tillverkningsmaterialet är stål, men det finns även förvaringsskåp av trä, plast och laminat. De två sistnämnda passar särskilt bra i fuktiga miljöer, eftersom fukten kan orsaka rostskador på skåp av stål.
  5. Storlek Idag finns det skåp i många olika storlekar. Välj ett som är tillräckligt stort för ändamålet, men tänk även på att utrymmet där det ska placeras är tillräckligt stort.
  6. Färg En traditionell färg är grå, men nuförtiden kan man även välja förvaringsskåp i andra roligare färger och till och med mönster. Tänk på att det ska passa in i miljön där det ska placeras.
  7. Låssystem Det finns många olika låssystem för förvaringsskåp. Traditionellt låses de upp med vanliga nycklar, men på senare tid har det även blivit väldigt vanligt att använda ellås.

Det här med säkerhet är viktigt, så var noga när du väljer förvaringsskåp.

2 Jul 2013