Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Så rengör du din matta

Det kan hända att du, med jämna mellanrum, spiller någonting eller råkar kladda ner någon av de alla mattor du har i ditt hem. Tänk då på att att ta itu med fläcken så fort som det bara går. Om du inte tar tag i saken direkt, utan väntar ett tag, kan fläcken tränga sig ner i mattan, och detta gör det svårare att få tillbaka mattan i tillståndet den var ifrån början. Nedan följer några råd om sådant du bör tänka på om du råkar spilla ner mattan:

1. Ta itu med saken direkt.

2. Det går att använda en sked för att avlägsna vätskor.

3. Töm gärna på kallt vatten

4. Du kan använda en ren bomullshandduk eller ett antal pappershanddukar för att få bort vätskor och annat som hamnat på mattan, tänk på att inte skrubba, utan endast badda.

5. Arbeta inte från mitten och ut mot kanterna, utan tvärtom, börja från kanterna och arbeta dig inåt mot mitten.

6. Ibland kan det vara en nödvändighet att ta hjälp av vatten och lite diskmedel.

7. Använd en klädborste och borsta om det behövs.

8. Om det behövs kan du återupprepa steg 2.

9. Ibland finns det behov av att använda en fläkt eller en hårtork för att torka det rengjorda området.

10. Se till att luggen blir återställd som innan genom att använda en klädborste.

Här presenteras lite olika fläckar och vad du kan göra för att få bort dem:

Om du skulle få bläck på mattan: Spraya då hårspray på fläcken, när sprayen sedan torkat kan du borsta bort den med en blandning bestående av vatten och vinäger.

Om du skulle få klister på mattan: Blöt då ner fläcken med en trasa doppad i vinäger eller alkohol.

Vid ett läge där vax hamnat på mattan: Lägg då antingen en brun påse eller ett läskpapper över fläcken. Tag sedan ett strykjärn och värm det. Du kan sen stryka over läskpappret/papperspåsen. Se till att hålla strykjärnet i rörelse för att på så vis undvika brännmärken.

Då tuggummi hamnat på mattan: Lägg isbitar på tuggummit tills det stelnat, och du kan bryta loss det. En möjlighet är sedan att använda fläckborttagningsmedel för att få bort förmodade spår av tuggummit.

23 Jan 2012