Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Saker att tänka på då du ska köpa nya bildäck

Äger man en bil så måste man även ansvara för att däcken är säkra att köra med och att mönsterdjupet inte är för litet. Om mönsterdjupet är mindre än 3 mm resulterar det i försämrad bromssträcka och väggrepp, vilket också innebär en större trafikrisk.

Därför säger lagen att mönsterdjupet inte får vara mindre än 3 mm på vinterdäck och 1,6 mm på sommardäck. Man ska också komma ihåg att däckens gummiblandning förlorar många av sina egenskaper med tiden. Man kan förlänga däckens livstid genom att förvara dem rätt då man inte använder dem, men förr eller senare måste däcken ändå bytas ut till nya och bättre. När det blir dags att köpa nya bildäck är det många saker att tänka på, och här har vi listat några:

Köp rätt storlek på däcken

Att köpa fel storlek är ett mycket vanligt fel som lätt kan undvikas genom att kontrollera de befintliga däcken eller läsa tillverkarens manual.

Välj däck enligt körvanor och behov

Väglaget, väderförhållanden och körvanor påverkar däcken otroligt mycket, och därför är det bäst att välja bildäck beroende på ens egna behov och körstil.

Originaldäck eller billiga bildäck

Det kan kännas frestande att köpa billiga bildäck av någon annan tillverkare istället för dyra märkesdäck, men ofta är originaldäck av samma märke som din egen bil ett smart val eftersom de ger en lägre bränsleförbrukning och håller längre i användning. Även om inköpspriset är dyrare sparar man snabbt in pengarna i totalkostnaderna.

Passande bildäck

Kontrollera alltid att däcken passar din bilmodell, för alla bildäck är inte kompatibla med alla bilar.

Jämför priser

Genom att jämföra priser hos olika återförsäljare kan du spara rejält med pengar. I regel kan man hitta de allra billigaste bildäcken på nätet om man orkar leta. För dem som inte orkar leta så räcker det med att gå in på den här hemsidan som handlar om fordon och bildäck.

22 Mar 2013