Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Sälj silver som inte används längre

Vill Du sälja ditt silver?

Du har med största sannolikhet hört att det finns aktörer som köper guld via internet. Men att sälja silver kanske är en främmande tanke för dig. Din familj kanske har ärvt silverföremål av en nära släkting, eller fått silver som en present för en tid sedan. För många hamnar silverföremålen oftast långt inne i en garderob där silvret bara ligger och skräpar. Gör någonting av det eller så kanske det är läge att sälja det.

Vem köper silver?

Idag finns det många företag som köper silver via nätet. Bor du i ett större samhälle kanske någon lokal silverhandlare är villig att köpa ditt silver, men nästan alla lokala silverhandlare i Sverige har en sak gemensamt. Eftersom de har dyra lokaler och personal betalar de oftast ett lägre pris för ditt silver.

Har man inte behov av pengar på en gång kan man vända sig till en internetbaserad aktör som köper silver. De betalar oftast ett högre pris, men det tar en längre stund innan pengarna kan anlända till ditt bankkonto. Värt att veta när man funderar på att sälja silver till en internetbaserad aktör är att skicka alla silverföremålen i ett rekommenderat brev. Då tar Posten ansvar för innehållet i försändelsen upp till femtusen kronor.

Vad är silvret värt?

Silveruppköpare köper silver till ett pris som baseras på silvrets tyngd och halt. Idag (16/12 2012) är silver värt cirka 7000 kronor per kilogram. Det innebär att silvret i en ring är värt ungefär 15 – 25 kronor. Men, värdet i en silversked är betydligt större, cirka 200 kr. Även svenska enkronor före 1969 innehåller silver och har ett värde just under 20 kronor.

Summering

Så om du funderar på att sälja silver, välj en lokal silverhandlare om du vill ha pengarna direkt. Men om du föredrar att sälja ditt silver till ett så bra pris som det bara går, välj en internetbaserad silveruppköpare istället. Om du väljer en internetbaserad silveruppköpare, glöm inte att skicka försändelsen som rekommenderat brev. Då är ditt dyrbara silver försäkrat.

18 Dec 2012